• 3

"Ova ekonomska kriza je 4 puta gora od one iz 2008. godine": Bez posla ostaje bar 220 miliona ljudi

Uticaj je razoran, kataklizmičan, kaže direktor MOR-a

  • 3
Kancelarija, posao, zaposleni, korona mere Foto: Shutterstock

Generalni direktor Međunarodne organizacije rada (MOR), Gaj Rajder, rekao je da su efekti pandemije kovid-19 na svet rada - "kataklizmični", i mnogo gori nego posledice krize iz 2008. godine.

Otvarajući dvonedeljnu ministarsku konferenciju MOR-a, Rajder je takođe upozorio na neravnomeran ekonomski oporavak posle pandemije, čemu delom doprinosi nejednakost u distribuciji vakcina, preneo je Rojters.

- Uticaj je razoran, kataklizmičan. Generano, ovo predstavlja takvu krizu sveta rada koja je četiri puta teža od one koju je pokrenula finansijska kriza 2008-2009 - istakao je.

Ova agencija Ujedinjenih nacija je prošle nedelje saopštila da se očekuje da će u 2021. najmanje 220 miliona ljudi ostati nezaposleno širom sveta i da gubitak radnih mesta, izazvan pandemijom, neće moći da se nadoknadi najmanje do 2023. godine.

- Budući da pojačano pratimo proces oporavka, pri čemu neke ekonomije rastu brzo, čak vrlo brzo i otvaraju sada radna mesta velikom brzinom, mislim da moramo biti svesni koliko će oporavak biti neravnomeran ako se nastavi aktuelno kretanje te krivulje - dodao je Rader.

Video: Ovako se u 2 klika prijavljuje za 3000 dinara od vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    8. jun 2021 | 09:22

    POSLEDICE BIOLODKOG RATA PREMASUJU CIFRU GUBITAKA OBA SVETSKA RATA -OVOM RATU SE NEZNA KRAJ STO JE JOS GORE PO SVETSKU EKONOMIJU !!!!

  • nikolas

    8. jun 2021 | 08:32

    TROSKOVI PANDEMIJE I GUBITAKA PRELAZE CIFRU OBA SVETSKA RATA !!!! BIGATIMA CE TREBATI 2 GODINE ZA OPORAVAK A SIROMASNIM ZEMLJAMA 2 DECENIJE !!! BIOLOSKI RAT U SVETU JOS UVEK TRAJE I EKONOMSKA KRIZA SE PRODUBLJUJE NAZALOST !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>