• 1

Radovi na Makiškom polju u novembru: Tehnička dokumentacija i imovinsko-pravni odnosi teku po planu

Predviđeno je da prva linija bude puštena u rad 2028. godine, a druga 2030. godine

  • 1
Siniša Mali, beogradski metro

Foto: Instagram/mali_sinisa

Kako je više puta najavljivano, gradnja beogradskog metroa kreće u novembru, a na trasi njegove prve linije završeno je oko 90 odsto geoloških istražnih bušotina od 123 planirane.

Sa kompanijom "Ežis" uskoro treba da bude potpisan ugovor za projektovanje druge linije i za idejno rešenje treće linije. To je krajem maja potvrdio i zamenik gradonačelnika, Goran Vesić.

O ovom pitanju se, putem svog Instagram profila, oglasio i ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali.

"Na sastanku Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa konstantovano je da se potrebne aktivnosti sprovode po predviđenoj dinamici", napisao je i dodao:

"Izrada potrebne tehničke dokumentacije i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa teku po planu, kako bi sve bilo spremno za početak radova na Makiškom polju u novembru ove godine".

 

Mali je još početkom godine rekao da će radovi na izgradnji druge linije biti započeti dok još budi trajali radovi na izgradnji prve linije. Predviđeno je da prva linija bude puštena u rad 2028. godine, a druga 2030. godine.

Podsećamo, delegacija Republike Srbije je pre izvesnog vremena imala niz značajnih sastanaka sa predstavnicima francuskih kompanija "Alstom" i "Ežis rejl", koje su uključene u projekat izgradnje metroa u Beogradu.

Video: Jedan od ovih 6 vozova će tutnjiti beogradskim podzemljem: Građani donose poslednju odluku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>