• 3

Robotaksi neće praviti Rimac Automobili: Osnovana je nova firma, sve se radi u komšiluku

Cilj im je i da velike količine inovativnih automobila izvoze iz Hrvatske

  • 3
rimac automobili

Foto: Rimac

Robotaksi, novo vozilo koje je najavio hrvatski preduzetnik Mate Rimac, trebalo bi da se nađe na putevima Zagreba do kraja 2024. godine. Ipak, bilo je dosta nedoumica u vezi s ovim projektom.

Gde će se proizvoditi, da li pod okriljem kompanije Rimac Automobili, i tome slično, a onda je Index.hr dobio odgovore na "vruća" pitanja.

Naime, iz kompanije tvrde da će se robotaksiji razvijati i proizvoditi u Hrvatskoj, ali, kako navode:

"Izjava gospodina Rimca i dalje stoji - Rimac Automobili ne rade robotaksije. Za realizaciju tog projekta osnovana je nova, nezavisna firma - Project 3 Mobility, specijalizovana za njihov razvoj, kao i razvoj kompletnog eko sastava, potrebnog za funkcionisanje pripadajuće flote vozila, koji uključuje i infrastrukturu".

Dalje su naveli da će se robotaksi vozila "proizvoditi u Hrvatskoj, a neće biti, kako neki aludiraju, kupljena vozila drugih proizvođača".

Iz Rimac Automobili kažu da je Zagreb samo prva lokacija i da je namera da isti sastav bude primenjen i u mnogim, većim gradovima na više kontinenata. Cilj im je i da velike količine tih automobila izvoze iz Hrvatske.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>