• 2

Trebalo je da bude "kripto godina", ali je nastupio novi talas rasprodaje: Bitkoin sve više tone

Trenutno vredi oko 33.800 dolara, a juče je pao na nivo od svega 31.6529 dolara. Podsećamo, u aprilu je najpopularniji novčić dostigao rekordnu vrednost od čak 60.000 dolara

  • 2
Bitkoin, pad, pucanje balona

Foto: Shutterstock

Cena bitkoina je ponovo pala juče na svetskim kripto tržištima, usled nastavka euforične rasprodaje digitalnih valuta.

Najveća svetska kriptovaluta se u jednom momentu spustila na 31.6529 dolara, prema podacima Kin Metriksa, preneo je CNBC. Značajne gubitke zabeležili su i manji digitalni novčići, pri čemu je eter pao za skoro 13 procenata na 2.368 dolara, a XRP za više od 12 odsto.

Ovog aprila je delovalo da će ovo biti godina uzleta za digitalnu imovinu, čime bi se nastavio trend rasta iz 2020, međutim, neizvesnosti se množe. Podsećamo, pretprošlog meseca bitkoin je prvi put ikada dostigao vrednost od 60.000 dolara.

Ipak, nedavni pad cena poljuljao je poverenje na kripto tržištima. Najpopularniji novčić je u maju potonuo na skoro 30.000 dolara, a trenutno je u padu za blizu 50% u odnosu na svoj istorijski rekord.

Trenutno, bitkoin vredi oko 33.800 dolara, a etereum 2.500 dolara.

Ako računamo jučerašnji drastičan pad, vrednost bitkoina je u odnosu na početak godine bila veća samo za 9,0 posto, ali je, svakako, i dalje više nego utrostručena u poređenju sa cenom od pre godinu dana.

CNBC dalje navodi da nije poznat konkretan razlog novog talasa rasprodaje, ali se napominje da ga je možda izazvala zabrinutost u vezi sa sigurnošću kriptovalute nakon što su američki zvaničnici uspeli da povrate veći deo otkupnine plaćene hakerima koji su u maju izveli sajber napad na naftovod "Kolonijal Pajplajn".

Video: Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>