• 0
 ≫ 

Italijanski gigant dobija novog izvršnog direktora: Kažu da ima "sve prave kvalitete"

 ≫ 

Vinja će početi da radi u Ferariju 1. septembra, rekao je proizvođač automobila

  • 0
Ferrari 458 Spider

Foto: Unsplash

Ferari se obratio tehnološkom izvršnom rukovodiocu kako bi krenuo ka tranziciji ka elektrifikaciji u automobilskoj industriji, imenujući Benedeta Vinju (52) za svog novog šefa.

Ovaj italijanski državljanin trenutno vodi najveću diviziju francusko-italijanskog proizvođača čipova "STMicrolectronics", gde je inače od 1995. godine.

Vinja menja bivšeg izvršnog direktora Luisa Kamiljerija, koji je krajem 2020. podneo ostavku. Kazao je da su razlozi za povlačenje "lične prirode". Na mestu CEO u Ferariju bio je skoro dve i po godine.

Predsednik italijanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila, Džon Elkan, inače unuk Đanija Anjelija, rekao je da je "kompanija oduševljena da pozdravi Vinju kao svog novog izvršnog direktora".

"Njegovo duboko razumevanje tehnologija koje pokreću veći deo promena u našoj industriji, i njegove dokazane inovacije, sposobnosti za izgradnju biznisa i liderstva, dodatno će ojačati Ferari i njegovu jedinstvenu priču o strasti i performansama, u uzbudljivoj eri koja predstoji", naveo je Elkan u izjavi.

Benedetto Vigna

Benedeto Vinja / Printskrin: Youtube/European Patent Office

On je, naime, privremeno vodio Ferari otkako je Kamiljeri odstupio s funkcije. U aprilu je rekao da bi novi izvršni direktor trebalo da ima "sve prave kvalitete", uključujući i tehnološke mogućnosti što je, kako je istakao, najvažnije.

Vinja će početi da radi u Ferariju 1. septembra. Preuzima kompaniju u momentu kada se ona još uvek sporo obavezuje na vozila na baterije. Dok je Maranelo, italijanski proizvođač, debitovao sa plug-in hibridom 2019. godine, Elkan je tek nedavno izneo planove za potpuno električni model za 2025. godinu.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>