• 2

"Zlato je dobro, ali bitkoin je bolji": Hedž fondovi mu veruju, noćne klubove trese kripto groznica

Klub "E11EVEN" iz Majamija je prvo veliko mesto za noćni život koje je prihvatilo kriptovalute

  • 2
Majami Florida klub Eleven bitkoin

Foto: Shutterstock, Freepik

Bitkoin je juče možda drastično pao, ali ipak, sve više ulazi u "pore" globalnog društva. Naime, gužve sa "Miami Bitcoin" konvencije pogodile su klubove tokom vikenda.

U subotu je reper G-Eazy nastupio u popularnom noćnom klubu "E11EVEN", pred publikom među kojom se našao i osnivač Tvitera, Džek Dorsi, i Evan Špigel, zaslužan za lansiranje mreže Snepčet.

Ovaj klub, kao prvo veliko mesto za noćni život koje je prihvatilo kriptovalute, prepun je cele nedelje "u svetlu" više od 20.0000 učesnika konvencije, rekao je izvor za Page Six.

Kripto "groznica" je namamila još poznatih ljudi, kao što su jutjuber Džejk Pol, bivša košarkaška zvezda Denis Rodman, reper Lil Bejbi, Maršmelo, zatim Larsa Pipen, supruga NBA zvezde Skotija Pipena.

Ranije tokom nedelje, Paris Hilton je započela Bitkoin konvenciju, na kojoj je između ostalog govorio i Dorsi.

Na drugoj strani, i neki čelnici iz sveta hedž fondova okreću se bitkoinu, smatrajući ga čak boljom rizičnom imovinom od zlata. 

- Zlato je dobro, ali bitkoin je bolji - kažu iz "Skybridge Capital", kompanije za upravljanje investicijama koju je osnovao Entoni Skaramući.

Hedž fond sa 7,5 milijardi dolara pod upravljanjem očekuje da će se i naredne godine povećati rast inflacije. Ali, glavni direktor za investicije, Troj Gajeski, kaže da će držanje kripta "uhvatiti veliki skok".

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>