• 1

Od tekstila do auto-delova: Mali najavio otvaranje novih turskih fabrika u Srbiji

Ministar finansija sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Turske u Beogradu

  • 1
Istanbul, more, sluz Foto: Tanjug/AP

Ministar finansija Siniša Mali danas je, sa novoimenovanim ambasadorom Turske u Beogradu Hamijem Aksojem, razgovarao o ekonomskim odnosima dve zemlje, o budućim projektima i saradnji.

Mali je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Aksoju i istakao da odnosi dve zemlje nikada u istoriji nisu bili na višem nivou, kao i da je važno da se oni dodatno razvijaju u budućnosti.

Kako je naglasio, tome je najviše doprinela bliska saradnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajip Erdogana, navedeno je u saopštenju. On je rekao i da u Srbiji posluje dosta turskih fabrika, kao i da se očekuje otvaranje novih, te da turske kompanije učestvuju u raznim infrastrukturnim projektima širom zemlje.

Tome su, kako je dodao, doprineli upravo dobri odnosi dva predsednika, ali i stabilna ekonomska situacija u Srbiji, koja je postala atraktivna destinacija za investitore. Ambasador Hamij Aksoj je istakao da su turski investitori izuzetno zainteresovani za dalja ulaganja u Srbiju, kao i da je naša zemlja odlično mesto za investicije.

Kako je rekao, drago mu je što su turske fabrike doprinele zapošljavanju i boljem standardu u nekim lokalnim samoupravama u Srbiji. Sagovornici su zaključili da postoji mnogo potencijala za dalje jačanje ekonomske saradnje, kao i da će na tome raditi u narednom periodu.

Video: Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    9. jun 2021 | 18:16

    Aman bre, pa imali koju našu fabriku da otvorite ili samo uvozite strane firme gde rmbačimo za siću?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>