• 0
 ≫ 

Taman što su najavili povratak u kancelariju, zaposleni pokreću peticiju: Osladio im se rad od kuće

 ≫ 

U memorandumu objavljenom prošle nedelje, rukovodstvo Epla navelo je da bi radnici trebalo da dolaze na posao bar tri dana nedeljno

  • 0
epl, apple

Foto: Pixabay

Samo što je tehnološki div Epl (Apple) najavio da vraća zaposlene u kancelariju do septembra, nastala je pobuna radnika, i to ne bezazlena.

Podsećamo, iz kompanije je rečeno da "prošla godina nije imala suštinu, uprkos dobrim rezultatima", jer kako kažu - ništa ne može da zameni ličnu saradnju i kontak uživo.

Međutim, izgleda da zaposleni u Eplu ne misle tako. Pokrenuli su peticiju gde su istakli kako se protive novoj odluci izvršnog direktora, Tima Kuka. Štaviše, neki su već dali otkaz.

U memorandumu objavljenom prošle nedelje, rukovodstvo Epla navelo je da bi radnici trebalo da dolaze na posao bar tri dana nedeljno. Ipak, u internom pismu radnici zahtevaju veći nivo fleksibilnosti.

Napominju da su tokom 2020. neretko osećali kao da ih niko ne čuje, a nekad čak i "aktivno ignorisano". S druge strane, pozivaju se na "prekid veze" između čelnika Epla i njih samih, a to je upravo ono što je brinulo i giganta u proteklom periodu.

Epl nije usamljen u ovom stavu, mnoge firme insistiraju na povratku u kancelariju, i to čak svih 5 dana u nedelji. Ostaje da se vidi koliko je rad od kuće ili hibridni način rada - zaista tu da ostane i posle krize.

Zaposleni u Eplu su u peticiji, između ostalog, zatražili da Epl radne odluke na daljinu prepustiti pojedinačnim timovima, ali i da se sprovede anketa o toj temi širom kompanije.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>