• 0

Taman što su najavili povratak u kancelariju, zaposleni pokreću peticiju: Osladio im se rad od kuće

U memorandumu objavljenom prošle nedelje, rukovodstvo Epla navelo je da bi radnici trebalo da dolaze na posao bar tri dana nedeljno

  • 0
epl, apple

Foto: Pixabay

Samo što je tehnološki div Epl (Apple) najavio da vraća zaposlene u kancelariju do septembra, nastala je pobuna radnika, i to ne bezazlena.

Podsećamo, iz kompanije je rečeno da "prošla godina nije imala suštinu, uprkos dobrim rezultatima", jer kako kažu - ništa ne može da zameni ličnu saradnju i kontak uživo.

Međutim, izgleda da zaposleni u Eplu ne misle tako. Pokrenuli su peticiju gde su istakli kako se protive novoj odluci izvršnog direktora, Tima Kuka. Štaviše, neki su već dali otkaz.

U memorandumu objavljenom prošle nedelje, rukovodstvo Epla navelo je da bi radnici trebalo da dolaze na posao bar tri dana nedeljno. Ipak, u internom pismu radnici zahtevaju veći nivo fleksibilnosti.

Napominju da su tokom 2020. neretko osećali kao da ih niko ne čuje, a nekad čak i "aktivno ignorisano". S druge strane, pozivaju se na "prekid veze" između čelnika Epla i njih samih, a to je upravo ono što je brinulo i giganta u proteklom periodu.

Epl nije usamljen u ovom stavu, mnoge firme insistiraju na povratku u kancelariju, i to čak svih 5 dana u nedelji. Ostaje da se vidi koliko je rad od kuće ili hibridni način rada - zaista tu da ostane i posle krize.

Zaposleni u Eplu su u peticiji, između ostalog, zatražili da Epl radne odluke na daljinu prepustiti pojedinačnim timovima, ali i da se sprovede anketa o toj temi širom kompanije.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke