• 2
 ≫ 

Ekonomski odnosi dve zemlje sve jači: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

 ≫ 

Srbija je ove godine nastupila sa proizvodima od 18 kompanija robe široke potrošnje

  • 2

U cilju unapređenja trgovinske i ekonomske saradnje Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (skraćeno Kina – CIEZ), grad Ningbo je određen od strane Vlade NR Kine kao platfoma za promociju robne razmene i ekonomske saradnje u skoro svim oblastima privrede.

Tako se ove godine održava drugi Kina - CIEZ Ekspo (Sajam robe široke potrošnje), u periodu od 8. do 11. juna, uz brojne prateće tematske konferencije, samite, B2B sastanke, kao i druge manifestacije - onlajn i oflajn.

Sa ciljom uvećanja trgovinske razmene između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, tokom ovog četvorodnevnog događaja očekuje se da će preko 7.000 kupaca obići više od 2.000 izlagača na 200.000 m2 izlagačkog prostora.

Grad Ningbo namerava da uveze robu u vrednosti od 10 biliona dolara iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, što je u svom obraćanju rekao gospodin Li Guanding, zamenik gradonačelnika Grada Ningbo.

Srbija je imala čast da ove godine bude zemlja domaćin i Ambasada Srbije u Kini i Konzulat Srbije u Šangaju u saradnji sa predstavništvom PKS u Kini - zajednički su učestvovali u svim propratnim događajima i manifestacijama koji su bili organizovani od strane organizatora.

Predsednik Vučić je u svom počasnom obraćanju putem video linka na samom otvaranju Sajma naglasio da je Srbija jedan od najvećih prijatelja i partnera Kine u Evropi, i da se nada da će se i ove godine kvalitetni srpski proizvodi uspešno plasirati na kinesko tržište, te da će se tako nastaviti trend uvećane robne razmene između dve zemlje.

Srbija je ove godine nastupila sa proizvodima 18 kompanija robe široke potrošnje kao što su vina i pića, organski džemovi, suvo voće, dijetetski suplementi, jestiva ulja, razni organski voćni namazi, zatim hrana i kozmetika za pse.

Zbog i dalje otežanih uslova putovanja usled pandemije, organizovano je i onlajn poslovno povezivanje (the 6th China-CEEC Business Council Meeting B2B Matching) koje se održalo juče za predstavnike srpskih kompanija na kome je više od 100 kineskih kompanija uzelo učešće.

Video: Vučić se sastao sa regionalnom direktorkom Svetske banke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>