• 8

"Gejts nije šteber koji će spasiti svet": Zaposleni otkrivaju kako je raditi za osnivača Majkrosofta

Mnogi anonimni izvori očekuju da će se pojaviti još više detalja i jasniji portret Gejtsa, kako se razvod njegovog i Melindinog braka bude odvijao kroz faze u narednim mesecima

  • 8
Bill Gates, Bil Gejts

Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Kako se pojavljuje više detalja o odnosu Melinde i Bila Gejtsa, koji je doveo do njihove nedavne najave o razvodu, postaje sve jasnije da je Bilova "pažljivo izgrađena javna ličnost ozbiljnog štrebera koji želi da spasi svet" - u stvarnosti mnogo komplikovanija.

Kako se ta "dopadljiva ličnost raspada", piše Futurism, tako sve više ljudi govori o Gejtsovim tendencijama da na poslu iznosi priče o vanbračnim aferama, kao i o opštim poteškoćama rada pod rukovodstvom ovog mega milijardera, osnivača Majkrosofta.

Bivši zaposleni i saradnici koji su ostali anonimni, zbog sporazuma o neotkrivanju podataka, kažu za Vanity Fair da je, što se tiče šefova, Gejts bio posebno zahtevan, nestrpljiv, nemilosrdan i snishodljiv.

Izazovi rada u takvim uslovima decenijama su bili javna tajna, navodi VF. Ali, Gejts i njegovi pravni timovi uglavnom su držali te detalje daleko od javnosti, poput veza sa Džefrijem Epstajnom, koji je napustio upravni odbor kompanije ubrzo nakon istrage o neprimerenom odnosu sa jednim zaposlenim licem.

Dodaje se da je sada, kada se više motri na Gejtsov život i otkako je došla najava o razvodu, ljudima lakše da se izjasne o tome kako je raditi pod palicom ovog Amerikanca. Ali, ističe se da "njegov pravni tim i dalje predstavlja dovoljnu pretnju".

Mnogi anonimni izvori očekuju da će se pojaviti još više detalja i jasniji portret Gejtsa, kako se razvod njegovog i Melindinog braka bude odvijao kroz faze u narednim mesecima.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke