• 8

"Gejts nije šteber koji će spasiti svet": Zaposleni otkrivaju kako je raditi za osnivača Majkrosofta

Mnogi anonimni izvori očekuju da će se pojaviti još više detalja i jasniji portret Gejtsa, kako se razvod njegovog i Melindinog braka bude odvijao kroz faze u narednim mesecima

  • 8
Bill Gates, Bil Gejts

Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Kako se pojavljuje više detalja o odnosu Melinde i Bila Gejtsa, koji je doveo do njihove nedavne najave o razvodu, postaje sve jasnije da je Bilova "pažljivo izgrađena javna ličnost ozbiljnog štrebera koji želi da spasi svet" - u stvarnosti mnogo komplikovanija.

Kako se ta "dopadljiva ličnost raspada", piše Futurism, tako sve više ljudi govori o Gejtsovim tendencijama da na poslu iznosi priče o vanbračnim aferama, kao i o opštim poteškoćama rada pod rukovodstvom ovog mega milijardera, osnivača Majkrosofta.

Bivši zaposleni i saradnici koji su ostali anonimni, zbog sporazuma o neotkrivanju podataka, kažu za Vanity Fair da je, što se tiče šefova, Gejts bio posebno zahtevan, nestrpljiv, nemilosrdan i snishodljiv.

Izazovi rada u takvim uslovima decenijama su bili javna tajna, navodi VF. Ali, Gejts i njegovi pravni timovi uglavnom su držali te detalje daleko od javnosti, poput veza sa Džefrijem Epstajnom, koji je napustio upravni odbor kompanije ubrzo nakon istrage o neprimerenom odnosu sa jednim zaposlenim licem.

Dodaje se da je sada, kada se više motri na Gejtsov život i otkako je došla najava o razvodu, ljudima lakše da se izjasne o tome kako je raditi pod palicom ovog Amerikanca. Ali, ističe se da "njegov pravni tim i dalje predstavlja dovoljnu pretnju".

Mnogi anonimni izvori očekuju da će se pojaviti još više detalja i jasniji portret Gejtsa, kako se razvod njegovog i Melindinog braka bude odvijao kroz faze u narednim mesecima.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>