• 14
 ≫ 

Obustavljeni radovi u Bloku 37, Vesić: Investitor prihvatio moju molbu i povukao mašine

 ≫ 

- Rekao sam investitorima da im je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 14
Milutina Milankovica, blok 37, buduca zgrada Telenora

Printskrin: Google/maps

Investitor poslovnog objekta u bloku 37 Durst development DOO Beograd saopštio je da od danas pa dok situacije ne bude rešena obustavlja radove na toj lokaciji.

Kako je navedeno u saopštenju, takvu odluku su doneli zbog protesta građana iz bloka 37, ali i nakon što se Grad Beograd uključio u taj slučaj.

- Bez obzira na činjenicu što posedujemo urednu i važeću dokumentaciju za izvođenje radova, kao što su važeća građevinska dozvola, plaćen doprinos za uređenje građevinskog zemljišta i aktuelnu potvrdu o prijavi radova, a kao izraz dobre volje prema Gradu Beogadu i stanarima bloka 37 počev od danas 11. juna investitor obustavlja sve radove do daljnjeg, odnosno do rešavanja opšte situacije - navedeno je u saopštenju.

Ranije danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je kompanija Durst prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu i povuče mašine i radnike dok u razgovorima ne bude pronađeno najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je moju molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim ne pronađemo najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Studio B.

– Kada sam dobio izveštaj inspekcije koja je konstovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom sastao sam se sinoć sa predstavnikom austrijske kompanije Durst. Rekao sam im da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju. Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom.

- Zamolio sam investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne pronađemo trajno rešenje. Ovo rešenje treba da zadovolji interese grada Beograda, građana i investitora. Investitor je prihvatio moju molbu i tamo od danas više neće biti radova. Zahvalan sam na razumevanju – rekao je Goran Vesić.

On je istakao da će lično voditi pregovore sa investitorom i kada bude imao rešenje pozvaće na razgovor predstavnike građana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

- Razgovaraću sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemirani i u čije sam ime molio investitora da prekine radove. Naravno da neću da razgovaram sa političkim prevarantima koji su bili deo vlasti koja je usvojila urbanistički plan koji je dozvolio ovu monstrum zgradu, a koji su pokušali da se okoriste o ovaj protest. Ali navikao sam na to da rešavam probleme koje su nam ti bivši funkckoneri, sitni politikanti, ostavili od Petog parkića do parka na Banovom brdu ili vračarskih građevina – izjavio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je poručio da je njegov posao je da čuje građane i njihove probleme i da omogući da se u našem gradu gradi i investira jer tako Beograd gradi napreduje.

– Moj posao je da budem na svakom mestu i da pokušam da rešim svaki problem u Beogradu ma ko ga napravio. Moj posao je da se Beograd gradi i razvija. Zato mi ništa nije teško pa ni da rešavam problem koji nema veze sa mnom i za koji sam čuo prvi put kada su mediji objavili da su se građani okupili. Moj posao je da se uhvatim u koštac sa svakim problemom, a ne da ćutim kao mnogi drugi lokalni političari, da bežim od problema i da mislim da je politika samo da se bude tu kada je nešto lepo. Ljudi biraju lokalne političare prema tome da li mogu da rešavaju probleme i da se bore za njih. Beograđanke i Beograđani mogu da budu sigurni da ću uvek biti na njihovoj strani – poručio je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikiii

    11. jun 2021 | 08:33

    Hahahah,vlast moli investitora? Hahahahaha,pa kako je ovo moguce? Gde ovo ima? Investitor je povukao masinee kad sam ga zamolio? Ne znam vise jel smesno ili zalosno

  • Prle

    11. jun 2021 | 08:19

    Lepo ali sporo. Mnogi poslovi se dozvole, pocnu radovi, potrose pare, a onda se pojave nesporazumi koje svi mi placamo. Od PKB, Rio Tinta do Novog Beograda.

  • dg

    11. jun 2021 | 09:35

    Ko još dobija dozvolu 2003 i 2009 i u 2021 još nije završio radove. Suludo je uopšte da završetak radova nije ograničen dozvolom za gradnju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>