• 0

Breza za pet decenija uspešne poslovne saradnje

"Breza u mislima i srcu svakog čoveka u Rusiji"

  • 0
Aleksandar Bocan Harčenko Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Društva za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ Ðoko Krivokapić posadili su danas brezu kao simbol izuzetne pet decenija duge poslovne saradnje tog preduzeća i ruske ambasade i Trgovinskog predstavništva u Beogradu.

Breza, koja je prema rečima Krivokapića upravo simbol lepote, snage i bajkovitosti ruskog pejzaža, posađena je u prisustvu trgovinskog predstavnika Rusije u Beogradu, Andreja Hripunova, a taj svečani čin iskorišćen je i kao podsećanje na strateško partnerstvo i bratske odnose dveju zemalja pred sutrašnji Dan Rusije.

Upravo tim povodom Krivokapić je na ruskom pročitao i čuvenu pesmu „Breza“ Sergeja Jesenjina, nakon čega je ambasador Bocan-Harčenko izrazio veliko zadovoljstvo navodeći da je upravo breza u mislima i srcu svakog čoveka u Rusiji.

Podsetio je da je saradnja počela još u vreme SFRJ, da su se menjali politički sistemi, ali da se ona neprekidno i uzastopno i veoma plodno razvijala, što je jako važno.

“Kada govorimo o strateškoj saradnji Rusije i Srbije, a ona je na najvišem novou, ali svaka tradicionalna pojedinačna saradnja zasnovana na pojedinačnim primerima, kao ova sa Diposom, jako je bitna”, rekao je Bocan-Harčenko.

Danas posađeno stablo breza simbol je naše plodne saradnje sa Diposom ali predstavlja i obeležje i simbol Rusije povodom Dana Rusije koji se obeležava sutra, rekao je ambasador. Ovo je, inače, prvi put da je ambasador Rusije posetio Dipos.

Direktor Dipos-a Ðoko Krivokapić zahvalio je ambasadoru Bocan-Harčenku i trgovinskom predstavniku Hripunovu na poseti i istakao da je neizmerno zadovoljstvo obeležiti pedesetogodišnjicu saradnje.

“Sadnjom ovog stabla ostavimo zalog za naše buduće susrete i saradnju. Duboko sam uveren da ćemo još dugo godina na ovako simboličan i svečan način obogaćivati zelenu oazu u Diplomatskoj koloniji na Dedinju u kojoj se danas nalazimo, a koja datira iz 1961. godine.”, rekao je Krivokapić.

Direktor Diposa iskoristio je ovu priliku da bratskom narodu Ruske Federacije čestita i nacionalni praznik – Dan Rusije, 12. jun i napomenuo poseban značaj strateškog partnerstva naših dveju država, kao i duhovne bliskosti i prijateljstvo dva naroda.

Direktor Diposa-a je Bocan-Harčenku, u znak obeležavanja jubileja poklonio i primerak prvog ugovora o zakupu objekta u Katićevoj ulici u Beogradu, koji je zaključen između tadašnje Ambasade ŠSR-a i Preduzeća za gazdovanje zgradama i stanovima stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>