• 0

Dve jake banke, dva stava: Jedna ne žuri da vrati ljude u kanc, druga traži i status vakcinacije

Iz "Goldmana" se nadaju da će američko osoblje moći da vrate u kancelariju već sutra, 14. juna, rečeno je zaposlenima prošlog meseca

  • 0
Pfizer Fajzer vakcina

Foto: Shutterstock

Američkim bankarima iz "Goldman Sachs" je naloženo da otkriju svoj status o vakcinaciji protiv kovida-19, pre povratka u kancelariju.

U dopisu koji je video BBC, investiciona banka je rekla da je to obavezno učiniti do navedenog termina, i mada su snažno podstakli osoblje da primi vakcinu, takođe je rečeno: "Shvatamo da je izbor vezan za vakcinaciju lične prirode".

Iz "Goldmana" se nadaju da će američko osoblje moći da vrate u kancelariju već sutra, 14. juna, rečeno je zaposlenima prošlog meseca. U obaveštenju, koje je prvi objavio Njujork Tajms, stoji:

"Registrovanje vašeg statusa vakcinacije omogućava nam da planiramo sigurniji povratak u kancelariju za sve naše ljude, dok se i dalje pridržavamo lokalnih mera javnog zdravlja".

Banka je rekla da osoblje u SAD može raditi u kancelariji bez maske, ako je vakcinisano. Njihovim zaposlenima u Velikoj Britaniji takođe je prethodno rečeno da bi trebalo da očekuju da će raditi iz ofisa od 21. juna - datuma kada se vlada nada da će ukinuti ograničenja o fizičkom kontaktu u Engleskoj.

Britanskim radnicima, međutim, nije rečeno da prijave svoj status vakcine.

Ipak, Kejt Hindmarč, jedan od partnera u firmi "Langleys Solicitors", kaže da problemi mogu nastati zbog zahtevanja dokaza o vakcinaciji. Dolazi do sukoba zakonske zaštite, gde se sloboda individualnog izbora meri nasuprot zdravlju i bezbednosti drugih, dodaje.

Ističe se da neki radnici mogu imati opravdani razlog što ne žele da prime vakcinu, bilo da je to povezano sa invaliditetom ili iz verskih razloga. Posebno bi, dodaje Hindmarč, nastale ozbiljne posledice ako bi poslodavac otpustio osoblje koje ne želi da se vakciniše.

kancelarija

Foto: Freepik

Ali Kate Hindmarch, partnerica u zakonu o radu u kompaniji Langleis Solicitors, rekla je da problemi mogu nastati zahtevanjem dokaza o vakcinaciji. & # 34; Vakcinacije stvaraju sukob zakonske zaštite, gde se sloboda individualnog izbora meri nasuprot zdravlju i bezbednosti drugih. & # 34; Neki zaposleni mogu imati opravdani razlog što ne žele da uzimaju vakcinu, a mi bismo uvek apelovali na poslodavce da razgovaraju o nevoljnosti zaposlenika, bilo da je to povezano sa invaliditetom ili verskim razlozima.

Rivalska investiciona banka, "JP Morgan", ubuduće planira da "značajno" smanji korišćenje kancelarijskog prostora, rečeno je u aprilu. Velike tehnološke kompanije, poput Fejsbuka, rekle su da će pustiti sve zaposlene koji mogu raditi na daljinu - da nastave s tom praksom i kada se pandemija završi.

Video: Čadež: Obezbedili smo 10.000 vakcina i za privrednike iz regiona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>