• 0

Donacija Eliksira od 100 miliona dinara za decu Negotina, obrazovanje i puteve

Novu opremu i obnovljene objekte dobiće 24 škole sa područja opštine, a urediće se i putevi u čak 39 negotinskih sela

  • 0
Eliksir Grupa

Foto: Eliksir Grupa

Kompanija Eliksir Grupa poklonila je 100 miliona dinara opštini Negotin, namenjenih deci, njihovom obrazovanju i projekima održivog razvoja. Ček na 100 miliona dinara, u ime Eliksir Grupe i porodice Popović, predsedniku Opštine Negotin Vladimiru Veličkoviću uručila je Ružica Popović, majka vlasnika kompanije i predsednica Fondacije "Humano srce Šapca".

Donacija je deo je zajedničke inicijative "Za napredak Negotinske krajine" grada Negotina i Eliksir Grupe, i zahvaljujuči ovoj donaciji - do kraja godine deca Negotina dobiće pet novih igrališta.

Novu opremu i obnovljene objekte dobiće 24 škole sa područja opštine, a urediće se i putevi u čak 39 negotinskih sela. Zdravstveni centar dobiće dva nova vozila za dijalizu, a sredstva će dobiti manastir u Кoroglaš i crkve u Miloševu i Radujevcu. Pre uručivanja donacije, predsednik Eliksir Grupe Stanko Popović, i predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković, kod biste Stevana Mokranjca zasadili su drvo badema kao simbol saradnje i prijateljstva i u znak poštovanja čuvenom kompozitoru.

Veličković je izjavio da će sa Eliksir Grupom i u budućnosti realizovati nove projekte vezane za zaštitu životne sredine i bolji život građana. "Posvećeni napretku Negotinske krajine, udruženim snagama naši koraci ka uređenijem okruženju i boljoj budućnosti, biće lakši i brži. Saradnja opštine i Eliksir Grupe i u narednim godinama će ići samo uzlaznim putem", kazao je Veličković.

U Eliksir Grupi ističu da u sredinama u kojima posluju duže od dve decenije ostvaruju svoju viziju stvaranja nasleđa kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca.

Stanko Popović i Vladimir Veličković

Stanko Popović i Vladimir Veličković sade drvo badema / Foto: Eliksir Grupa

- Odgovornost i održivost za budućnost moraju biti imperativ našeg daljeg zajedničkog razvoja. Tome doprinosi i veliki projekat Industrijsko-hemijskog parka, kao i moderan stambeno poslovni kompleks koji ćemo graditi u Negotinu, sa ciljem da mlade zadržimo i vratimo u ovaj lepi kraj Srbije - istakla je Margareta Musić, direktorka Eliksir Fondacije.

U trodnevnoj svečanosti učestvovali su deca i mladi, predstavnici škola i sportskih klubova, sa ciljem jačanja zajedništva, a prisustvovali su joj i predstavnici Opštine, kompanije Eliksir, gosti iz Foruma za odgovorno poslovanje, predstavnici ustanova, udruženja i institucija.

Video: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>