• 0
 ≫ 

Vesić: Očekujemo duže radno vreme za ugostitelje i trgovce

 ≫ 

Vesić smatra da u Beogradu mere treba da budu popuštene

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba tražiti popuštanje mera protiv korona virusa među kojima su, između ostalog, da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca.

"Očekujemo da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata do jedan sat, omogući emitovanje muzike do ponoći i izvođenje žive muzike, uz poštovanje mera koje je predložio Gradski zavod za javno zdravlje. Očekujemo da se dozvole mature i svadbe, takođe uz poštovanje mera, kao i da se dozvoli nastava u prirodi. Osim toga, očekujemo da se produži radno vreme trgovinskih lanaca i da se 21. juna u Beogradu dozvole masovna okupljanja", rekao je Vesić novinarima u Beogradu.

Vesić smatra da u Beogradu mere treba da budu popuštene zato što je, navodi, Beograd odavno prešao 50 odsto vakcinisanih. Kako je istakao, u glavnom gradu do sada je vakcinisano 52 odsto sugrađana. Vesić je rekao da sada na dnevnom nivou u Beogradu ima između 20 i 30 novozaraženih što je, dodao je, na ukupan broj stanovnika prestonice na nivou statističke greške.

"Nadam se da će Krizni štab izaći u susret ovim zahtevima ili nekim od njih jer je sve ovo u smislu boljeg života ljudi", dodao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>