• 1

Ikea kažnjena u Francuskoj zbog špijuniranja zaposlenih

Tužioci su tražili kaznu od dva miliona evra

  • 1
IKEA mobilna kuća

Foto: ikea.com

Francuski sud je naložio danas kompaniji IKEA da plati kaznu od milion evra (1,21 miliona dolara) zbog špijuniranja njenih zaposlenih u toj zemlji, nakon što je vodeći svetski maloprodavac nameštaja proglašen krivim za nedozvoljeno prikupljanje i čuvanje podataka o zaposlenima.

Francuska podružnica švedskog proizvođača nameštaja je bila optužena da je tokom nekoliko godina "uhodila" radnike i kršila njihovu privatnost, pri čemu je pregledala stanja na njihovim bankarskim računima i ponekad angažovala lažne radinke koji su pisali izveštaje o zaposlenima, prenosi Rojters.

Tužioci su tražili kaznu od dva miliona evra protiv ove kompanije koja je u vlasništvu Ingka grupe.

Iz IKEE su saopštili da razmatraju sudsku odluku kako bi utvrdili da li su potrebne bilo kakve dalje mere, nakon što su preduzeli korake za ukidanje osporene taktike kontrole nad zaposlenima.

„IKEA Ritejl Francuska oštro osuđuje ovu praksu, izvinjava se i sprovodi ozbiljan akcioni plan kako bi se sprečilo da se tako nešto ne ponovi“, navodi se u saopštenju kompanije.

Video: Čokoladna krofna ide u zaborav: Oko 110 evra vam treba da doživite zlaćanu eksploziju u ustima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    15. jun 2021 | 14:31

    Đoković,Jokić to se ne može ponoviti nikad više oni su naš ponos nešto najbolje što nam se desilo.Đoković je najbolji teniser svih vremena a po meni i najbolji sportista.Jokić kapa dole neverovatan uspeh ,da su živi i zdravi i Hvala im na svemu i još puno uspeha u životu i sportu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>