• 0

Popuštanje mera u Beogradu: Šta, kada i kako radi od večeras

Od večeras popuštanje mera u Beogradu

  • 0
Kafić, restoran, kafa, espreso, kafe Nero

Foto: Shutterstock

 

Gradski štab za vanredne situacije zasedaće danas oko 15 sati, pošto nove uredbe Vlade Srbije budu objavljene u Službenom glasniku, i doneće naredbe koje predviđaju popuštanje mera u našem gradu od večeras, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

– Odluka Gradskog štaba stupa na snagu odmah tako da od večeras ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim objektima mogu da rade do ponoći radnim danom i do jedan sat posle ponoći vikendom, kako je bilo i pre epidemije. Ugostiteljski objekti koji se nalaze van stambenih zgrada mogu da rade bez ograničenja na otvorenom, do jedan sat posle ponoći u zatvorenom prostoru. Emitovanje muzike dozvoljeno je do jedan sat posle ponoći. Dozvoljeno je okupljanje do 500 osoba na otvorenom a moguće je organizovati mature, svadbe, nastavu u prirodi i ekskurzije, uz poštovanje mera koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje. Trgovinske radnje u Beogradu od večeras mogu da rade 24 sata, a dozvoljeno je i prisustvo publike na sportskim utakmicama tako da u zatvorenom prostoru bude popunjeno 30 odsto kapaciteta, a na otvorenom 50 odsto. Dozvoljeno je okupljanje do 500 osoba na zatvorenom prostoru, što znači da je moguće organizovati kongrese i seminare za toliko ljudi – rekao je Vesić.

On je rekao da je festivale moguće organizovati uz posebno odobrenje Кriznog štaba koji će procenjivati koje mere su preduzete kako bi se učesnici zaštitili od virusa.

– To znači da je moguće organizovati i Egzit, Bir fest, Lav fest i Arsenal, kao i mnoge druge festivale uz odobrenje Кriznog štaba. Dovoljno je da festivali poštuju protokole koje je nedavno propisao Gradski zavod za javno zdravlje – rekao je Vesić i dodao da će Beograd ovog leta „živeti punim plućima”.

Naglasio je da su Beograđanke i Beograđani najbolji u vakcinaciji u Srbiji jer kod nas je imunizovano više od 725.000 lica.

Video: Vesić o eksploziji u Čika Ljubinoj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>