• 2

Država umesto Srbijagasa garantuje za kredite: Gasifikacija do 170 miliona evra

Drzava garantuje kredite za gasifikaciju do 169 miliona evra

  • 2
gasovod

Foto: Pixabay

Država Srbija dala je garancije za tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu do 169 miliona evra koje će Srbijagas iskoristiti za gasifikaciju tri okruga i izgradnju tri razvodna gasovoda, navodi se u zakonima objavljenim u Službenom glasniku.

Državne garancije date su za ugovore o dva kredita OTP banke Srbije i jedan Banke Inteza AD Beograd, čiji korisnik će biti JP Srbijagas, i tako se obavezala da će ona isplaćivati kredite u slučaju da ovo javno preduzeće to ne učini.

Kredit radi gasifikacije Kolubarskog okruga i izgradnje razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica je na dinarski iznos u vrednosti ne većoj od 75 miliona evra.

Ugovor sa Bankom Inteza zaključen je 10. maja, a kamata je tromesečni EURIBOR plus kamatna marža koja iznosi 1,85 procenata na godišnjem nivou

Ugovor o kreditu sa OTP bankom Srbija u iznosu do 66 miliona evra Srbijagas je potpisao 11. maja a taj iznos biće iskorišćen za gasifikacije Borskog i Zaječarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Paraćin-Boljevac-Rgotina-Negotin-Prahovo.

Kamata je tromesečni EURIBOR plus kamatna marža od 1,78 procenata godišnje.

Državna garancija data je OTP banci Srbija i za izmirenje obaveza JP Srbijagas po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Leskovac - Vranje čija je vrednost do 28 miliona evra, prenosi Tanjug.

Ugovor je sačinjen 11. maja a kamata je tromesečni EURIBOR plus kamatna marža 1,78 procenata godišnje.

Video: Trči, Bajatoviću! Vučić naredio da direktor Srbija Gasa dotrči da bi ga preslišao oko cene gasovoda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>