• 0

"S kineskim partnerima realizujemo Fruškogorski koridor i 4. most u produžetku Bulevara Evropa"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasadorka NR Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo izrazili su veliko zadovoljstvo zbog tradicionalno dobre saradnje i povezivanja dva naroda

  • 0
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Miloš Vučević / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se se ambasadorkom NR Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo u Gradskoj kući.

Tom prilikom oni su izrazili veliko zadovoljstvo zbog tradicionalno dobre saradnje i povezivanja dva naroda.

Razgovarali su o važnosti realizacije velikih infrastrukturnih projekata koji doprinose menjanju ekonomske slike i opštem napretku.

Gradonačelnik je istakao značaj projekata izgradnje Fruškogorskog koridora i četvrtog mosta u produžetku Bulevara Evropa, koji će biti relizovani u saradnji sa kineskim partnerima.

Kultura, obrazovanje i sport takođe su ocenjeni kao veoma bitne oblasti. Gradonačelnik i ambasadorka rekli su da očekuju poboljšanje prilika kada je reč o pandemiji, pa time i normalizaciju aktivnosti, između ostalog, u pomenutim oblastima društvenog života.

Vučević se zahvalio na velikoj podršci kineskog naroda Srbiji u suočavanju sa izazovom koji je pred čitavim svetom i naglasio da solidarnost i zajedništvo jedino mogu da proizvedu promene na bolje.

 

Zvaničnici su razgovarali i o sve većem ekonomskom potencijalu turizma i doprinosu kulture na tom polju.

Oni su se složili da će nastaviti sa realizacijom važnih projekata u vitalnim oblastima, prevashodno na polju infrastrukture, ali i da neće biti znemareni dugogodišnja kulturna razmena i dalje učvršćivanje veza u oblastima obrazovanja i nauke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>