• 35

Danas leže 3.000 dinara za vakcinisane građane: Da li ste se na vreme prijavili?

Novac će dobiti pola miliona prijavljenih građana

  • 35
Vakcina, 3000 dinara

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović, Shutterstock

Istekao je rok  za prijavu za 3.000 dinara koja se odnosila na sve vakcinisane građane, a pojedini su već dobili novac. Danas pak, 17. juna počinje islata i svim ostalim građanima, odnosno za pola miliona prijavljenih.

Do kraja nedelje, biće isplaćeni i svi koji su se prijavili.

Podsetimo, prijava je trajala do pre dva dana, a od 16. juna novac je bio na računima penzionera koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine protiv virusa korona.

17. juna , kako je ranije potvrđeno iz Ministarstva finansija, biće ispaćen i svim ostalim građanima. Do sada se za ovu meru pomoći države prijavilo ukupno 1,2 miliona građana Srbije.

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, a od 4. juna za tu pomoć mogli su da se prijave vakcinisani građani i na broj telefona 0800/100-302. Poziv je bio besplatan.

Kako je rekao ranije ministar finansija, ova mera nije samo ekonomska, već treba dodatno da motiviše ljude da prime vakcinu, zbog svog zdravlja.

"Ukupno se prijavilo 1.395.000 građana, ukoliko na to dodamo i sve penzionere koji nisu imali obavezu da se prijavljuju već će automatski dobiti novac, to je ukupno 2.401.000 građana", rekao je Siniša Mali.

Kaže da je pravo na 3.000 dinara imalo 2,5 miliona građana koji su se vakcinisali do 31. maja, te je istakao da su se gotovo svi koji su se vakcinisali i prijavili za ovaj vid podrške.

Mali ističe da ovo nije kraj pomoći države, te da će do kraja meseca, u sklopu trećeg paketa pomoći, biti isplaćena treća rata za auto prevoznike.

Video: Ovako se u 2 klika prijavljuje za 3000 dinara od vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>