• 9
 ≫ 

EPS Distribucija više nije deo sistema EPS-a

 ≫ 

"Elektroprivreda Srbije" nastavlja da se bavi svojom osnovnom delatnošću proizvodnje električne energije

  • 9
Struja, računi

Foto: Shutterstock

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije" prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema „EPS Distribuciji", čime je „EPS Distribucija" prestala da bude deo sistema EPS-a.

Novim osnivačkim aktom, Operator distributivnog sistema promenio je ime u „Elektrodistribucija Srbije".

"Elektroprivreda Srbije" nastavlja da se bavi svojom osnovnom delatnošću proizvodnje električne energije i snabdevanja građana i privrede Srbije, saopšteno je iz „Elektrodistribucija Srbije".

U skladu sa zakonskim obavezama, posao distribucije električne energije od prenosnog sistema do krajnjih korisnika, izgradnje i održavanja distributivne mreže, čiji deo su i merni uređaji, priključivanja na mrežu i očitavanja brojila, kao i prekidi u napajanju električnom energijom, u potpunosti je odgovornost Operatora distributivnog sistema „Elektrodistribucije Srbije".

Postupkom prenosa udela EPS je ispunio obaveze iz Zaključka Vlade Srbije kojim su prihvaćeni izveštaj o potrebi sprovođenja aktivnosti za usklađivanje poslovanja Operatora distributivnog sistema sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o energetici i Plana za reorganizaciju „EPS Distribucije".

Promena vlasništva u „EPS Distribuciji" upisana je 31. 12. 2020. godine rešenjem Agencije za privrede registre.

Vlada Srbije donela je 28. januara 2021. godine odluku o izmenama osnivačkog akta „EPS Distribucije" kojim je promenjeno ime ODS u „Elektrodistribucija Srbije" i uređeno poslovanje operatora, na osnovu čega je 29. januara doneta odluka o osnivanju „Elektrodistribucije Srbije" doo Beograd.

U saopštenju se dodaje da se građani za sva pitanja u vezi sa distributivnim sistemom mogu obratiti na "pr@ods.rs", a za pitanja iz nadležnosti EPS na "pr@eps.rs ".

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. jun 2021 | 08:11

    Sad će brat Si da nam naplaćuje struju.

  • TRN

    18. jun 2021 | 07:27

    Sta sad treba da se proda? Gde je zamka za potrosace. Koliko ce ova nova razdelba da kosta siromasne a koliko gazde? Strasno!

  • Exx

    18. jun 2021 | 07:18

    "Više Babica, kilava deca". Meni je bitno koliko će me udariti po džepu ta "inovacija",

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>