• 0

Gde je i šta radi Džek Ma? Otkrio novi hobi

Kompanija je procenjena na 150 milijardi dolara

  • 0
Jack Ma, Džek Ma, Alibaba

Foto: Tanjug/AP

Priča se da je osnivač Alibabe Džek Ma posle pritiska kineske administracije napravio životni zaokret. Pritajio se i pronašao novu zanimaciju. Reč je o slikanju, rekao je CNBC-u jedan od menadžera Alibabe.

"Trenutno se pritajio, razgovaram s njim svaki dan", rekao je Joe Tsai, izvršni potpredsednik i suosnivač Alibabe. “Zapravo mu ide jako, jako dobro. Slikarstvom se bavi iz hobija, zapravo je prilično dobro. "

Ma je imao tešku godinu, jer je Peking napustio njegovu kompaniju nakon njegove kritike kineskog regulatornog sistema. Podsetimo, regulatori su obustavili su planiranu inicijalnu javnu ponudu Ant Grupe, finansijske podružnice Alibabe, vrednu 34,5 milijardi dolara, samo nekoliko dana pre njenog debija.

Kompanija je procenjena na 150 milijardi dolara nakon kruga prikupljanja sredstava za 2018. godinu, a njena procena kasnije je porasla na 280 milijardi dolara pre obustave IPO-a, saopštio je Associated Press.

Posle incidenta, Ma se odmakao od reflektora.

"Ideja da se Džek "osilio", mislim da to nije sasvim u redu", rekao je Tsai za CNBC. “Baš je poput tebe i mene, on je normalan čovek. Izgradio je ogromnu kompaniju, učinio je velike stvari za društvo", nastavio je.

"Mislim da danas samo želi nekako da kaže: "Hej, želim da se usredsredim na ono na šta stvarno želim da trošim vreme ", što su svi hobiji, sva filantropija."

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>