• 2
 ≫ 

Privrednici iz regiona došli u Srbiju po drugu dozu vakcine

 ≫ 

Koordinator Komorskog investicionog foruma za Zapadni Balkan u Privrednoj komori Srbije Marko Mandić podsetio je da danas tačno 12 nedelja tačno od kada su se privrednici regiona krajem marta vakcinisali prvom dozom vakcine Astra Zeneka

  • 2
Vakcina, vakcinacija, privrednici

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na Beogradskom sajmu i u niškoj hali Čair danas drugu dozu vakcine dobijaju privrednici iz regiona Zapadnog Balkana koji su prvu dozu AstraZeneka vakcine primili na tim mestima u Srbiji u martu.

Koordinator Komorskog investicionog foruma za Zapadni Balkan u Privrednoj komori Srbije Marko Mandić podsetio je da danas tačno 12 nedelja tačno od kada su se privrednici regiona krajem marta vakcinisali prvom dozom vakcine Astra Zeneka.

- Vlada Srbije tada je omogućila da se privrednici iz regiona Zapadnog Balkana preko privrednih komora koje sa Privrednom komorom Srbije čine Komorski investicioni forum vakcinišu u Beogradu i Nišu, a danas je u toku revakcinacija - objasnio je on.

Izrazio je zadovoljstvo što je u međuvremenu masovna vakcinacija započela i širom regiona Zapadnog Balkana, jer u martu to nije bio slučaj.

- Mi se zalaženo da je jedan region - jedna ekonomija. Jer naša privreda uveliko zaviši od kompanija sa kojima sarađuju u regionu. Zajedno izvozimo u EU koja nam je najveći partner. Ukoliko svima nije dobro ni nama neće biti oporavak jednostavan - istakao je on.

Mandić je pozvao i naše državljane i radnike da se u što većem broju vakcinišu.

Vakcina, vakcinacija, privrednici

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Pozivam i državljanje Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije da dođu u Srbiju da se vakcinišu. Vlada Srbije omogućila je državljanima tih zemalja da se vakcinišu na bilo kom mestu, u bilo koje vreme, i bilo kojom vakcinom u Srbiji - rekao je on.

Mladenko Trifković iz Banjaluke koji se danas revakcinisao zahvalio je privrednim komorama Srbije i BiH koje su omogućile vakcinaciju u Srbiji.

- Danas smo revakcinisani. Hvala medicinskom osoblju, sve je normalno i fino. Narod ne treba da se boji i treba da se odazove pozivima na vakcinaciju - rekao je on.

Dodao je da je njemu i kolegama vakcinacija dobro došla jer kao radnici na privremenom radu u inostranstvu moraju biti imunizovani.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>