• 0
 ≫ 

Gigant nema nameru da stane: Udvostručio dobit u 2020. godini

 ≫ 

Podaci o godišnjim rezultatima vremenski su se poklopili s pojačanim pritiskom regulatora na TikTok i druge tehnološke gigante iz Kine, kako u inostranstvu tako i u matičnoj zemlji

  • 0
Europe Tech Regulation

Foto: Tanjug/AP

Mnogo puta osporavana aplikacija TikTok (posebno od strane SAD), čiji je vlasnik kineski ByteDance, čini se da je, ipak, uspela da im donese i osigura dugu slavu i veliki uspeh.

Naime, kineska kompanija je udvostručila dobit i prihod u 2020, što dovoljno govori o popularnosti i aktivnom korišćenju ove društvene mreže tokom karantina. Ukupni prihod ByteDance-a porastao je čak 111 odsto prošle godine, na 34,3 milijarde dolara, prema podacima kojima raspolaže BBC.

Bruto dobit takođe je duplirana, na 19 milijardi dolara. Kompanija je, navodi se, zbog računovodstvenog prilagođavanja zaključila godinu s neto gubitkom od 45 milijardi dolara, ali on "nije povezan s poslovanjem".

BBC dalje izveštava da je ByteDance na kraju decembra na svim platformama beležio oko 1,9 milijardi aktivnih korisnika mesečno. Treba istaći i da je portparol kompanije potvrdio ove navode za britanski medij.

Podaci o godišnjim rezultatima vremenski su se poklopili s pojačanim pritiskom regulatora na TikTok i druge tehnološke gigante iz Kine, kako u inostranstvu tako i u matičnoj zemlji.

Rojters je pre nekoliko dana izvestio da će izvršna uredba koju je Bajden potpisao ovog meseca - prisiliti neke kineske aplikacije da preduzmu strože mere, kada je reč o zaštiti privatnosti podataka.

Video: Vesić: Očekujemo duže radno vreme za ugostitelje i trgovce

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>