• 1

Opet problem s neradnom nedeljom u CG: "Predlažu se diskriminišuće izmene"

"Činjenica je da svaku inicijativu i potrebu koja dolazi iz privrede, pa i ovu, PKCG posmatra u duhu poslovne asocijacije koja zastupa opšte interese privrede", navedeno je iz pomenute asocijacije

  • 1
Prodavnica, zatvoreno

Foto: Shutterstock

Privredna komora Crne Gore, asocijacija koja zastupa interese celokupne poslovne zajednice, ocenjuje da će najavljena selektivna primena odredbi o neradnoj nedelji diskriminisati značajan broj privrednih subjekata i njihove zaposlene, saopštili su iz PKCG.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja kažu da su pristupili izmenama zakona, koje bi podrazumevale omogućavanje rada nedeljom preduzetnicima i mikro preduzećima za potrebe letnje turističke sezone 2021. godine i zimske turističke sezone 2021/2022.

"Činjenica je da svaku inicijativu i potrebu koja dolazi iz privrede, pa i ovu, PKCG posmatra u duhu poslovne asocijacije koja zastupa opšte interese privrede. U svom delovanju Privredna komora radi na odgovoran, organizovan i stručan način, a za sve inicijative obavlja konsultacije sa svojim članicama. Upravo je na inicijativu Privredne komore, Ministarstvo ekonomskog razvoja formiralo Radnu grupu u kojoj je na ovom pitanju, pored državnih organa, trebalo da učestvuju sve poslovne asocijacije i sindikati", navodi se, a piše Bankar.me.

Oni ističu da ta radna grupa do sada nije održala sastanak.

"Zbog svega navedenog u najkraćem roku održaćemo vanrednu sednicu Odbora udruženja trgovine, koji će zauzeti jasan stav po ovom pitanju, zasnovan na principu neselektivnosti i zaštiti interesa svih privrednika iz ovog sektora", zaključuju iz Privredne komore Crne Gore.

Video: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>