• 0

7 stvari koje treba da spakujete za road trip po Srbiji. Zahvalićete nam kasnije

Često ne mislimo o sitnicama za koje se posle ispostavi da su nam najvažnije

  • 0
grčka destinacija putovanje auto put

Foto: Pixabay

Retko ko nije maštao o tome da sedne u svoj automobil i otisne se negde, možda i bez cilja. Korona nas je podsetila koliko to ne može biti nešto što se podrazumeva, ili da možemo da uradimo bilo kada, zato bi ovog leta trebalo iskoristi šansu i odvažiti se na road trip. Na kraju krajeva - sve od tebe počinje.

Kako se pripremiti? Ako ste rešili da pođete sami (ili u društvu) ne bi bilo loše napraviti spisak i pripremiti sitnice koje vam mogu i te kako kasnije koristiti.

Verovatno ćete prvo razmišljati o tome koliko vremena vam treba, koja ruta je najbolja, da li izlazim iz zemlje, roming, internet, dostupnost, ali mislite i o tome šta da spakujete.

Ne mora da bude previše, ali spakujte "prave" stvari.

Boca za vodu

Kakav god da je put i koliko god da je dug, morate da imate zalihe vode. Sada su veoma popularne flaše koje istovremeno i hlade i štite vodu, a naći ćete je u svakoj prodavnici ili radnjama sa aksesoarima.

Dobro je što nije plastična, i moći ćete da je dopunite na pumpi, hotelu, izvoru, česmi koju usput vidite...

Auto punjač, ili power bank

Telefon će biti vaša mapa, kamera i ujedno služiti za telefoniranje, mora imati baterije non stop. Ako vam ne radi auto-punjač, nabavite uređaj za brzo punjenje. Modela je na pretek.

Torba

Da. Iako ćete imati kofer pun stvari, treba vam i jedna manja torba ako se odlučite za prenoćište i sl. Nećete onda morati sve da preturate i vučete sve sa sobom, već ćete moći da spakujete stvari za jednu noć i proizvode za higijenu, što će vam dosta olakšati.

Naočare za sunce

lepa nasmejana devojka, moda, cveće, šešir, putovanje, džemper, osmeh, sreća

Foto: Shutterstock

Ne moramo da objašnjavamo koliko će vam biti neophodne. Vodite računa samo da zaista štite od štetnih zraka.

Selfi stik

Nećete moći baš sve da "uhvatite" kako želite.

Hidratantna krema

I njene čari su vam već poznate, a zameniće vam komplet druge kozmetike koja zauzima mnogo prostora. Promena temperature i sam prostor automobila dodatno može da isuši kožu. Hidratacija joj je neophodna, a kremom vratićete joj prirodnu vlažnost. Ono na šta morate obratiti pažnju prilikom kupovine jeste da ih birate prema tipu svoje kože.

Poželjno je da tokom leta više koristite one sa zaštitinim SPF faktorom, koje svakako predstavljaju najbolju zaštitu za vaše lice tokom celog dana.

Grickalice

Trudite se da budu one koje su zapravo miks badema, lešnika, oraha i suvog grožđa. Držaće vas sitim i dati energiju da premostite do planiranog ručka ili večere kako ne bi pojeli pljeskavicu kod prvog zaustavljanja.

Loša ishrana u kombinaciji celodnevnim sedenjem u vožnji često rezultuju nadimanjem, gorušicom i na kraju gojenjem.

Pouzdan telefon i internet

Kao što smo pomenuli - telefon vam je sve. Vaše oči i uši su sredstvo da vam ostanu zabeležene sve uspomene s vašeg putešestvija. Kada biramo telefon, svi volimo da bude moćan. Upravo iz navedenih razloga. A malo i zbog stila i mode.

Idealan mobilni treba da poseduje fantastičnu kameru zbog svega što budete želeli da zabeležite, i da vas informiše o svim, za vas, relevantnim stvarima. Trebalo bi i da vas zabavlja dok ste u pokretu, da brzo reaguje na vaše komande i upite. Za ove prilike, baterija mora dugo trajati, dok se podrazumeva da kapacitet memorije i brzina interneta budu veliki. I na kraju krajeva, treba da bude i finansijski povoljan. Savršeno bi bilo da ima i garanciju, ako nešto pođe zlu u toku putovanja.

Internet je važan ne samo da biste mogli da postujete na društvene mreže, već i komunikacije, snalaženja, online mapa...

Ovde možete da pronađete modele koji su idealni za vaš road trip, i definitvno su best buy, a garancija im traje čak 3 godine. Jedan od popularnijih, koji je trenutno u ponudi A1 Alpha 21 odlikuju elegantni stakleni dizajn, trostruka inteligentna kamera od 48MP, interna memorija od 128GB i Vast Display ekran od 6,52 inča, a pokreće ga najnoviji operativni sistem Android 11.

Opremljen snažnim Octa-Core procesorom i 4GB RAM/128GB RAM memorijom, Alpha 21 bez ikakvog napora omogućava neometani HD striming za sve generacije.

Našli smo vam jednako moćnu tarifu - jedinstvena je na tržištu, jer se odnosi na 1 terabajt interneta koji možete da koristite u periodu od 24 meseca. Po želji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>