• 13
 ≫ 

"Kako su uspeli i Mek da zatvore?" Novosađani se pitaju gde je restoran, proverili smo šta se dešava

 ≫ 

Kako su nam rekli u kompaniji McDonald’s zakup na dotičnoj lokaciji je istekao

  • 13
Novi SAD, Mekdonalds, Mcdonalds

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Shutterstock

Novosađani su burno reagovali kada su videli da na jednoj od popularnih lokacija u njihovom gradu, nema više lokala Mekdonaldsa. Društvenim mrežama počeli su da se šire komentari kako "nije trebalo to da dozvole" ili kako su eto "uspeli i Mek da zatvore".

Bilo je i onih nostalgičnih koji nisu mogli da veruju da "nema restorana posle više od dve decenije".

 

Dok su jedni negodovali zbog novonastale situacije, drugi su to pravdali samom lokacijom.

 

Šta se zapravo desilo, da li Mek ide iz Novog Sada i šta će biti sa radnicima koji su do nedavno radili u tom objektu, proveravali smo sa tom kompanijom. Kako su nam rekli u kompaniji McDonald’s zakup na dotičnoj lokaciji, odnosno, za restoran "Apolo" je istekao, a kompanija je trenutno u potrazi za novom.

Najvažnije, radnici neće ostati bez posla.

Šta tačno planiraju?

 

- Život se u potpunosti promenio, a sve kao posledica pandemije Covid-19, pa se i poslovanje prilagođava novonastalim okolnostima. To znači da su, zbog što veće bezbednosti i zaposlenih i gostiju, modeli beskontaktne isporuke McDonald’s proizvoda, kao što su Drive i Delivery, od ključne važnosti.

Dodatno, s obzirom da je istekao zakup na lokaciji na kojoj se nalazi restoran „Apolo“, menadžment kompanije McDonald’s radi na pronalaženju nove lokacije, a u izboru su mesta koja će zadovoljiti kriterijume lake dostupnosti gostima i koja će omogućiti da novi restoran bude Drive Thru - naveli su za naš portal.

Kako su nam istakli, u periodu do otvaranja novog restorana, svi zaposleni iz „Apolo“ restorana dobiće pozicije u drugim McDonald’s restoranima u Novom Sadu.

- Na ovaj način zaposleni će u prelaznom periodu, bez prekida radnog odnosa do otvaranja novog restorana, nastaviti da rade i moći će da razmenjuju veštine i iskustva i doprinesu duhu zajedništva po kome je McDonald’s prepoznatljiv. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o novoj lokaciji u Novom Sadu gde će biti otvoren novi Drive McDonald’s restoran - rekli su nam.

Prvi Mek u Srbiji otvoren je na Slaviji,  24. marta 1988. godine.

Video: Komad ove govedine košta papreno samo zbog jednog posebnog začina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gruall

    21. jun 2021 | 23:25

    Niste prvi 😄 U Banja Luci je radio par mjeseci i zbog manjka prometa zatvoren 😆 Ko ce jesti mek pored cevapa i bureka 😂

  • Zaboravili ste

    22. jun 2021 | 06:11

    Da je prvi McDonalds zatvoren u Zrenjaninu. Sto se Apola u NS tice bas mi je drago jer je ceo centar smrdeo na njihovu masnocu. A zao mi je svih divnih bioskopa iz centra od kojih su bas tu bila dva- Zvezda i Dom JNA plus treci prekoputa: Narodni. To mi je zao a ne MekDonaldsa.

  • Mile

    21. jun 2021 | 23:37

    Anja sa Tvitera zaboravlja da se početak rečenice kao i Mekdonalds piše velikim slovom. Koji blam.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>