• 2

Karić na sestrićevoj plantaži borovnica: "Možemo slobodno da hranimo pola Evrope, a možda i više"

"Ovo je blago koje će naša pokolenja koristiti, jer znamo da će ceo svet zavisiti od poljoprivrede, zdrave hrane i vode", napisao je Karić

  • 2
borovnice

foto: pixabay.com

Privrednik Bogoljub Karić na svom profilu na Fejsbuku objavio je snimak koji pokazuje plantažu borovnica iz Orašca.

Kako je naveo, reč je o plantaži koja pripada njegovom sestriću, Saši.

- Dragi moji, danas smo u Orašacu u srcu, naše pitome i prelepe Šumadije. Došli smo da vidimo plantažu borovnica koja pripada sinu naše sestre Olivere, Saši. Mogu vam reći da je pravi srpski domaćin, vredan i posvećen svom poslu. Obišli smo ceo kompleks,hotel i vajate i restoran, voćnjak i to je fantastično. Pošto je berba počela danas mi smo došli da pomognemo,ali i da probamo borovnicu i ocenimo je, da znaju ljudi šta kupuju. Verujte mi da je izuzetnog kvaliteta i ukusa. Ova plodna srpska zemlja i zdrava hrana je vrednija i od nafte, zlata, dijamanata...jer je država dala subvencije kojima pomaže našim poljoprivrednicima da obrade što više zemlje i uzgajaju malinu, borovnicu, lešnike i drugo voće i povrće. Ovo je blago koje će naša pokolenja koristiti, jer znamo da će ceo svet zavisiti od poljoprivrede, zdrave hrane i vode. Šta sve može naša Srbija da proizvede, nismo ni svesni, samo moramo da to bogastvo čuvamo. Možemo slobodno da hranimo pola Evrope, a možda i više. Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić - napisao je Karić.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wladimir

    I sad to čita neko iz grada,ko sa selom veze nema,prosto čovek da pomisli da je samo dovoljno imati malo zemlje na selu i dobru volju za rad,i etoo paraa! Ali nee, gospodo proizvodi sa sela su jako jeftini,a zaradu ostvaruju prekupci. A država ne mora da daje subvencije nego bolje da reguliše tržište,da roba ima “pravu” cenu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke