• 0
 ≫ 

Glavni strateg kompanije Boeing podneo ostavku bez objašnjenja

 ≫ 

Američki proizvođač aviona se našao pod intenzivnim nadzorom zakonodavaca i regulatora

  • 0
Boeing, Boing, avion, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Boing je saopštila da je veteran lobista i strateg poslovne politike Tim Kiting, koji je pomogao američkom proizvođaču aviona da prebrodi najgoru krizu ikada nakon dve fatalne nesreće aviona 737 MAX, napustio kompaniju ne navodeći razloge za to.

Ova infromacija je potvrđena u internom dopisu glavnog izvršnog direktora Boinga Dejva Kalhuna upućenom državnim operativnim službenicima i saopštenju za medije, u kojem se navodi da se sada traži neko ko bi trajno zamenio Kitinga, ali se ne iznose nikakva objašnjenja ili dodatni detalji koji su razkog ovog naglog odlaska, prenosi Rojters.

Glavni direktor za strategiju kompanije Boing, Mark Alen, preuzeće Kitingovu funkciju dok se ne nađe trajna zamena, poručio je Kalhun.

Američki proizvođač aviona se našao pod intenzivnim nadzorom zakonodavaca i regulatora nakon dva tragična pada njegovih letelica 737 MAX 2018. i 2019. godine, nakon kojih je kompanija ušla u najgoru krizu ikada.

Ni u Kalhunovom dopisu niti u Boingovom saopštenju za medije ne pominju se Kitingove zasluge ili zahvalnost za doprinos kompaniji, što je neuobičajen propust koji je pokrenuo pitanje o okolnostima njegovog odlaska, navodi Rojters.

Boing je takođe uklonio Kitingov profil sa svoje veb stranice. Portparol Boinga odbio je naknadni komentar povrh saopštenja za javnost.

Video: Parčići raspadnutog avionskog motora padali po ljudima i razbijali šoferke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>