• 2
 ≫ 

Srpski investitori, među kojima i Kostić, u Savudriji grade kompleks s 55 vila i najvećim bazenom

 ≫ 

Na krovu hotela nalaziće se bazen s pogledom na Piran. Najduži u Evropi, drugi na svetu

  • 2
Petram Resort

Foto: Promo/MK Group

Područje Crvenog vrha u Savudriji od prošle godine je veliko gradilište sa 300 radnika. Izvođač je kompanija Kamgrad, a angažovana je trenutno lokalna radna snaga.

Investitori su srpski MK Group Miodraga Kostića i Aleksander Group Vojislava Gajića, a na tom mestu grade odmaralište Petram. Na zemljištu koje je nekada bilo u vlasništvu slovenačkih kompanija niče veliki hotelski kompleks s 55 vila, 179 apartmana i golf terenom.

Kako prenose regionalni mediji, na krovu hotela nalaziće se bazen s pogledom na Piran. Najduži u Evropi, drugi na svetu. Ovo je najveća investicija u hrvatski turizam vredna 80 miliona evra. Investitor očekuje otvorenje 2022. godine.

- Zahvaljujući gostima koji ovde dođu, korist će imati i lokalni ugostitelji i poljoprivrednici. Moći će da ponude kvalitetne proizvode po višoj ceni, rekao je Dario Penco iz turističkog udruženja Umag.

Gradilište se vidi čak i iz Portoroža i Pirana.

- U objektivnom smislu zaostajemo jer se drugi razvijaju i mislim da je ovo dobar vodič i polazna tačka za lokalne vlasti i investitore da naprave dobre planove za razvoj naših mesta, rekao je Aleksander Valentin, direktor Turističke zajednice Portoroža za RTV Slovenije.

Valentin takođe veruje da više treba ulagati u infrastrukturu i povezivanje obalnih gradova sa zelenim pojasom.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukoje o NikolicNije i

    22. jun 2021 | 11:40

    Nije im bilo dovoljno sto je Srbija izgradilo Hrvatski more i ostali bez mora a 250000 Srba i bez imovine.Mozda gledaju unapred pa da se Istra odvoji kao Kosovo a mi prvi to priznamo.

  • Max

    22. jun 2021 | 12:54

    Što da ne gradi tamo? Njegov problem i ja da imam pre bi u Hrvatskoj kupio nešto na moru nego Cg ili Grčkoj! Em lepše em kulturniji ljudi em nema muckanja....NAVIKAVAJTE SE NA TO!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>