• 1

Turske kompanije spremne za investiranje i proširenje poslovanja u Srbiji: Momirović obišao partnere

Tokom posete Turskoj, Momirović se sastao u Istanbulu sa predstavnicima kompanije ,,Кalyon'', jednom od najvećih turskih građevinskih kompanija koja je radila na izgradnji novog aerodroma u Istanbulu

 • 1
Tomislav Momirovic

Foto: Ministarstvo građevine

Brojne turske kompanije pokazuju interesovanje za poslovanje u Srbiji, investicije i saradnju, a zvanična Turska je spremna da ih podrži u proširenju saradnje sa Srbijom na osnovu odličnih dosadašnjih rezultata, zaključak je bilateralnih sastanaka ministra građevinarstva Tomislava Momirovića sa turskim kolegom, ministrom saobraćaja i infrastrukture Adilom Кaraismailogluom i turskim privrednicima.

-  Kada su Srbija i Turska zajedno i imamo stabilne i čvrste odnose, ceo Balkan je stabilan i može samo ekonomski da prosperira. Otvorili smo dosta tema, podvukli smo pre svega gde smo sada došli oko auto-puta Beograd – Sarajevo iz dva pravca. Istakao sam kolegi da radimo na projektnoj dokumentaciji od Požege do Кotromana, preko Užica do Кotromana pa do Sarajeva, da se radovi jako dobro izvode od Кuzmina do Sremske Rače i na mostu preko Save - rekao je ministar Momirović.

On je dodao da se moraju pojačati radovi i na projektu izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti koji se radi sa turskim izvođačima.

- Srbija doživljava jedan neverovatan ekonomski napredak i investicije u infrastrukturu, i nekada morate da izađete iz zemlje da biste postali svesni kako drugi

ljudi gledaju na vas. Imao sam sastanke sa dve velike turske kompanije, jedna želi da uđe i izvodi građevinske radove u velikom obimu, firma koja ima nekoliko milijardi prometa, druga želi da otvori nekoliko fabrika građevinskih proizvoda kod nas - kazao je Momirović.

Momirović

Foto: Ministarstvo građevine

Ministar Кaraismailoglu je istakao da je tokom prethodnih godina Turska radila na značajnom broju velikih projekata zahvaljujući kojima turski inženjeri i radnici iz građevinskog sektora poseduju veliko iskustvo.

- Tokom devetnaest godina u svim poslovima koje smo radili, izrodili smo čitavu jednu generaciju turskih inženjera i projektanata koji rade izuzetno dobro, tako da iskustvo i sve ovo što smo naučili želimo da podelimo sa prijateljskom zemljom kakva je Srbija. Dobri bilateralni odnosi i naše građevinske firme koje rade u Srbiji uspešno su naš ponos - rekao je Кaraismailoglu.

Tokom posete Turskoj, Momirović se sastao u Istanbulu sa predstavnicima kompanije ,,Кalyon'', jednom od najvećih turskih građevinskih kompanija koja je radila na izgradnji novog aerodroma u Istanbulu. Po dolasku u Ankaru, delegacija ministarstva održala jesastanak i sa predstavnicima grupe preduzeća ,,Detas Siketler Gurubu'', vodećom turskom kompanijom za proizvodnju čelika, koja je tom prilikom održala prezentaciju svog rada u domenu građevinarstva i infrastrukture.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Да

  23. jun 2021 | 17:07

  Намонтирају запосле јефтину радну снагу и само цепај.Што не улажу и праве Берлину. Да није минималац велики

  0
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>