• 7

U blokovima 71 i 72 grade kompleks od 220.000 kvadrata: Ko će da projektuje stanove za bezbednjake?

Cena kvadrata još nije poznata ali je pretpostavka da će biti ispod prosečnih za ovaj deo grada

 • 7
gradnja, građevina

Foto: Freepik

U novobeogradskim blokovima 71 i 72 planirana je izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti. Reč je o lokaciji uz ulice Mileve Marić Ajnštajn u bloku 72 i Dr Ivana Ribara u bloku 71, a preduzeće SPV Avala raspisalo je tender za projektante.

Investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije.

Ukupna površina kompleksa na kojima je planirana izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti je 95.318 m2, a zemljište je u javnoj svojini grada Beograda.

Kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, predmet javne nabavke je izrada idejnog rešenja naselja sa svim neophodnim pratećim elementima za lokacije Mileve Marić Ajnštajn – Blok 72 i Dr Ivana Ribara, a "u cilju stvaranja uslova za realizaciju II faze Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti Republike Srbije na teritoriji grada Beograda".

Lokacija na kojoj je planirana izgradnja se sastoji od dva kompleksa: površina kompleksa A koji čini građevinska parcela S10-1 je 28.604 m2 i kompleksa B koji čini građevinska parcela S10-2 je 66.714 m2. Kako se ističe, potrebno je planirati ukupnu BGRP kompleksa na građevinskim parcelama oko 220.000 m2, a visina venca objekata je do 32 m. Rok za podnošenje ponuda je 7. jul, objavljeno je na eKapiji.

Podsetimo, sredinom maja objavljen je Nacrt izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave - grad Beorad, celine I-XIX, kojim je predviđena prenamena lokacije u Ulici Mileve Marić Ajnštajn u Bloku 72 i Dr Ivana Ribara u Bloku 71 u površine za gradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti već se grade u Zemunu, a bivša ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je početkom prošle godine da se velikog interesovanja za stanove za pripadnike snaga bezbednosti razmišlja o novim lokacijama za gradnju u Beogradu i Novom Sadu.

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nadja

  Moj tata kao vojno lice je dobio stan u naselju Dr.Ivana Ribara devedesetih. Zgradu su jedva primili kao ispravnu zbog zone gde nadlecu avioni!!! Koliko vidim naselje se siri i niko vise ne postavlja to pitanje!? Dakle def divlji zapad!!!

  2
  1

  Podelite komentar

 • Zlatan

  Kad je ovo?

  0
  0

  Podelite komentar

 • jovan lasic

  Izlgleda su u ovoj drzavi bezbednjaci najbitnija kategorija kad im se planira dati/pokloniti stanovi za 1500 evra po m2 nize od trenutne trzisne cene.

  11
  7

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke