• 4

"Radimo, šta ćemo. Pravimo česte pauze i pijemo puno vode": Radovi na beogradskim ulicama nisu stali

"Trudimo se da radimo po smenama i noću", kaže jedan od radnika

  • 4
radnik, magacin Foto: Freepik

Radovi na beogradskim ulicama nisu stali uprkos visokim temperaturama koje se ne pamte u ovo doba godine, a radnici na gradilištima kažu da, ipak, nemaju veće probleme, pošto prave češće pauze i koriste dosta vode.

"Šta ćemo... radimo, ali pravimo češće pauze. Dobijamo vodu iz firme, teško je, ali izdržavamo", kaže radnik JKP "Beograd puta" Bojan Spirić, angažovan na rekonstrukciji Ulice vojvode Brane.

Kaže da se pauze prave u zavisnosti od radova, nekad i na 15 minuta ili pola sata, kao i da se trude da se završe u predviđenom roku.

Inženjer Ivan Ðokić iz "Beograd-puta" rekao je Tanjugu da visoke temperature ne sprečavaju to preduzeće da obavlja svoj posao.

"Trenutno smo u Vojvode Brane gde radimo rekonstrukciju kolovoza i trotoara, od ulice Ðuke Dinić do Ruzveltove. Trenutno smo u prvoj fazi izvođenja radova, od Ðuke Dinić do Igmanske ulice", kaže Ðokić, dodajući da se trenutno radi na zameni ivičnjaka i trotoara.

Naglasio je da je rad organizovan po smenama.

"Pravimo česte pauze, obezbeđujemo ljudima vodu za piće, cisterne po gradilištima kako bi mogli da se rashlađuju. Trudimo se da radimo po smenama i noću", rekao je Ðokić.

Dodaje da će u radovi u Vojvode Brane biti završeni do septembra.

Šef gradilišta u toj ulici Dragan Mihailović kaže da se radi kompletna rekonstrukcija ulice, zamena trotara, ivičnjavak i i kolovoza.

"Teško je, ali pravimo češće pauze, dobijamo vodu iz firme, radimo po pola sata, pa 15 minuta odmaramo, nekad radimo sat vreman pa pravimo pauzu i tako", rekao je Mihailović.

Video: Kako se rashladiti na 39? Najbolje je u supermarketu u delu sa smrznutim povrćem

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzx123

    24. jun 2021 | 16:49

    Kao radnik ove firme tvrdim i kažem da je ovo laž što su izjavili, dobija se jedna flaša vode i to ujutro koja stoji na suncu ceo dan sa njom samo možete da se umijete, rad u smenama postoji samo na vecim gradilištima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>