• 2

Pogledajte kako su sagradili desetospratnicu za samo jedan dan: Mogu li Kinezi ovako svuda u svetu?

Zahvaljujući montažnom sistemu gradnje, za samo 28 časova i 45 minuta nastao je ceo objekat visine 30 metara

  • 2

Kineska kompanija Broad Group predstavila je video izgradnje desetospratnice pri kojoj je korišćen njihov prefabrikovani konstruktivni sistem Living Building.

Jedan od najzanimljivijih karakteristika sistema jeste što svaki građevinski modul ima iste dimenzije kao brodski kontejner, što ih čini veoma jednostavnim za transport do bilo koje lokacije na svetu.

Pogledajte kako izgleda rapidna gradnja zgrade od 10 spratova:

Svaki modul je izrađen fabrički i sastoji se od konstrukcije od nerđajućeg čelika, koja nosi i izolaciju, stolariju i ventilacione sisteme. Dakle, primarna ideja je bila da moduli nakon transporta na lokaciju, koji je olakšan pomenutim dimenzionisanjem, međusobno budu povezani vijcima, a zatim i na instalacije struje i vode  i objekat je spreman za upotrebu.

Naravno, kao što se može i videti na snimku, Broad Group su prilikom ove konkretne izgradnje imali veliki broj građevinara i najmanje tri dizalice kako bi se proces što je više moguće ubrzao. Svakako, i kada bi bio smanjen broj radnika i mašinerije postupak izgradnje ovim modulima bi bio veoma brz.

Iz Broad Group ističu da je njihova prefabrikovana konstrukcija vrlo izdržljiva, otporna na zemljotrese i da se može demontirati i delocirati po potrebi.

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>