• 0

Radnici bili pred pucanjem, ona je upravo zatvorila sve kancelarije i poslala ih na kolektivni odmor

Slobodna nedelja se radnicima ne oduzima od redovnog godišnjeg odmora

  • 0
Mamaja, Rumunija, odmor, more, plaža

Foto: Shutterstock

Izvršna direktorka kompanije Bumble, Vitni Vulf Herd, ove nedelje zatvorila je sve kancelarije i poslala svojih 700 radnika na kolektivni plaćeni odmor.

Slobodna nedelja se radnicima ne oduzima od redovnog godišnjeg odmora, a direktorka se na ovakav potez odlučila jer je osetila da zaposlenima preti kolektivni "burnout" sindrom.

Kako su se stope vakcinacije povećavale, a ograničenja popuštala, želeli smo da pružimo našim timovima širom sveta priliku da se isključe i fokusiraju na sebe nedelju dana - saopštila je kompanija.

Bumble, aplikacija za upoznavanje, izašla je tek na berzu, a već je prikupila 2,2 milijarde dolara u svojoj prvoj javnoj ponudi.

Akcije Bumble, kompanije koja zapravo pruža uslugu ženama, odnosno one su te koje čine prvi potez prilikom upoznavanja, porasle su 67% u svom debiju na 72 dolara.

Whitney Wolfe

Foto: Profimedia/Jerod Harris / Getty images

Tako, izvršna direktorka, postala je "teška" 1,5 milijardi dolara.

ambl je osnovala Vitni Volf Herd 2014, koja je bila i jedan od osnivača rivalske aplikacije Tinder, koju je potom napustila. Investicioni fond Blekstoun je 2019. godine stekao većinski vlasnički udeo u Bamblu, kada je procenjena vrednost kompanije bila oko 3 milijarde dolara.

Među Bamblovim investitorima su i teniska legenda Serena Vilijams i glumica Prijanku Čopra, koja je glumila u tv seriji Kvantiko.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>