• 14

Scena kao iz devedesetih na Novom Beogradu: Drska krađa benzina u prometnoj ulici

"Bio sam zbunjen jer sam pre polaska sipao benzin. Kada sam shvatio da se kazaljka ne diže, dovezao sam se do prve pumpe i tamo sam imao šta da vidim", priča naš sagovornik

  • 14
Krađa goriva, gorivo Foto: Shutterstock, Telegraf.rs

Scena koja podseća na devedesete nažalost se opet ponovila - jednom sugrađaninu su lopovi drsko izvukli gorivo iz rezervoara na Novom Beogradu. Koliko su bili bez savesti govori i činjenica da se sve dogodilo u prometnoj ulici na osvetljenom parkingu.

Cena goriva istina, raste gotovo svakodnevno u Srbiji, pa je za pun rezervoar potrebno izdvojiti između 320 i 350 dinara više nego pre dva meseca, o čemu je Telegraf Biznis već pisao.  

Da li je to lopove iz ovog slučaja navelo na ovaj bezobrazluk ostaje nepoznanica, ali je i te kako upozorenje za ostale sugrađane koji ostavljaju svoje četvorotočkaše na ulici.

Naš sagovornik ističe da se sve dogodilo za manje od dva sata, između 20 i 22 sata,  a automobil je bio uredno parkiran u frekventnom delu, u Bulevaru Zorana Đinđića, i to sa strane gde je ulica.

- Tek kada sam se isparkirao i krenuo ka kući video sam da mi je kazaljka za rezervu gotovo "zakucala". Bio sam zbunjen jer sam pre polaska sipao benzin za 2.000 dinara, tako da mi je kazaljka bila negde na trećem podeoku od zone rezerve. Kada sam shvatio da se kazaljka ne diže (dešava se da padne ako je vozilo na uzbrdici, a bio sam u jednom momentu), dovezao sam se do prve pumpe i tamo sam imao šta da vidim. Čepa od rezervoara nije bilo i tad je bilo jasno šta se desilo - kaže B.M, naš sagovornik kome se ova neprijatna situacija dogodila.

Čep Ovako izgleda čep koji će vam pružiti sigurniju zaštitu/Foto: Telegraf.rs

Kako nam je ispričao, već sutradan je kupio sigurniji čep, sa bravom, što savetuje drugim vozačima kako bi bolje zaštitli svoje vozilo:

- Nadam da mi se slična neprijatnost neće ponoviti - ističe on.

Podsećamo, na Novom Beogradu su prethodnih meseci zabeležene već krađe benzina iz rezervoara kola. Ranije, najčešće su na meti lopova bili automobili marke "punto".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su za Telegraf.rs ranije su takođe aveli da su tokom 2020. godine na području Beograda podnete 102 krivične prijave zbog krađe benzina iz rezervoara automobila.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    25. jun 2021 | 21:43

    Ok,.i gde su sada sve te silne kamere i sokolove oci i sl? Sta radi policija??

  • Darth Vader

    25. jun 2021 | 19:43

    Financial Tiger's rising!

  • Banda crvena

    25. jun 2021 | 21:38

    Što "kao" - na vlasti su oni iz devedesetih. Jel' neko očekivao nešto drugačije?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>