• 0
 ≫ 

Nova pravila ih skupo koštaju: Svi mogu da rade na daljinu, osim stanovnika jedne države

 ≫ 

Cilj aktuelne norme je smanjiti razlike u platama među polovima i obezbediti veću transparentnost zarada među zaposlenima

  • 0
remote work, zena radi na racunaru frilenser, rad od kuce Foto: Shutterstock

Velike kompanije sve češće zapošljavaju radnike na daljinu, odnosno nude oglase za pozicije koje se mogu obavljati u bilo kojoj državi širom SAD, osim u jednoj: Koloradu.

U pitanju je novi zakon u Koloradu koji zahteva od kompanija, sa čak svega nekoliko zaposlenih, da otkriju očekivanu platu ili raspon zarada za svaku otvorenu poziciju koju oglašavaju, uključujući i one na daljinu.

Cilj novog pravila je smanjiti razlike u platama među polovima i obezbediti veću transparentnost zarada među zaposlenima. Kako bi izbegli obavezu otkrivanja tih informacija, neki poslodavci koji traže radnike na daljinu širom zemlje kažu da oni koji žive u Koloradu - ne moraju ni da apliciraju.

Na primer, Johnson & Johnson je postavio oglas u kojem traži commercial finance senior menadžerasenior manager-a in operations, a navedeno je i upravo ovo "upozorenje": posao se ne može raditi u Koloradu. Takođe, piše da je radno mesto fleksibilno ako ga odobri kompanija.

U gigantu iz domena komercijalnih nekretnina, CBRE Group Inc., oglas za direktora projektnog menadžmenta takođe sadrži naglašeno upozorenje: "Ova pozicija se može obavljati sa bilo kog mesta u SAD, izuzev Kolorada".

I McKesson Corp., farmaceutski distributer, odnosno kompanija Cardinal Health Inc., slede ovaj trend. Neki su odbili da komentarišu oglase koje su dali, piše WSJ, uz napomenu da "preduzeća tvrde kako nova pravila Kolorada administrativno previše opterećuju poslodavce".

Video: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>