• 0

Payoneer i FTAC Olympus Acquisition Corp. završili proces kombinovanja poslovanja

Payoneer počinje trgovanje 28. juna 2021. godine pod simbolom PAYO

  • 0
payoneer, Saša Suša

Foto: Privatna arhiva

Payoneer Inc. ("Payoneer"), tehnološka kompanija za platne transakcije koja omogućava plaćanja i rast u novoj globalnoj ekonomiji, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ: FTOC) ("FTOC"), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, završili su proces kombinovanja poslovanja, koje su akcionari kompanije FTOC odobrili na vanrednoj skupštini održanoj 23. juna ove godine.

Nakon završetka ovog procesa kombinovanja poslovanja, novo javno akcionarsko društvo pod nazivom Payoneer Global Inc. ("kompanija") započinje trgovanje na berzi Nasdaq svojim običnim akcijama i varantima pod simbolima "PAYO" and "PAYOW“֞, respektivno, od 28. juna 2021. godine.

Payoneerov globalni menadžerski tim, predvođen Skotom Galitom, generalnim direktorom, Majklom Levinom, finansijskim direktorom, i Keren Levi, direktorkom operacija, nastavlja da vodi kompaniju.

Ova transakcija obuhvata privatno ulaganje 300 miliona dolara investitora kao što su postojeći investitor Wellington Management, Dragoneer Investment Group, Fidelity Management & Research Company LLC, Franklin Templeton, određeni fondovi kojima upravlja Millennium Management, fondovi i klijenti kojima je savetnik T. Rowe Price Associates, Inc. i Winslow Capital Management, LLC.

"Izuzetno smo srećni što postajemo javno akcionarsko društvo i udružujemo snage sa Betsi i celim FTOC timom", izjavio je Skot Galit, generalni direktor Payoneera. "Za ovih 15 godina smo izgradili globalnu platformu kojoj veruju milioni klijenata širom sveta, od preduzetnika u usponu do vodećih svetskih digitalnih brendova, i sada smo pouzdan partner za digitalnu trgovinu na svakom mestu. Tek smo zagrebali površinu ogromnih mogućnosti koje su pred nama kako bismo pomogli biznisima da rastu i napreduju u novoj globalnoj ekonomiji. Ovaj izlazak na berzu je važan korak na našem putu obezbeđivanja tehnologije, veza i samopouzdanja svakom biznisu, na bilo kom tržištu, da ostvari svoj potencijal."

"Payoneerov tim je pozicionirao kompaniju izuzetno dobro kako bi ostvario prednosti širenja globalne trgovine i mi smo ponosni što ćemo biti njihov partner u sledećoj fazi rasta. Payoneer ima snažan bilans stanja sa jakim kapitalom da proširi već širok asortiman usluga i organski, kroz produbljivanje postojećih trgovinskih odnosa i nastavak razvoja novih, i kroz strateška preuzimanja", izjavila je Betsi Koen, predsednica Upravnog odbora kompanije FTAC Olympus Acquisition Corp.

Financial Technology Partners je angažovan kao Payoneerov savetnik za finansijska i tržišta kapitala, Davis Polk & Wardwell LLP kao pravni savetnik, Paul Hastings kao regulatorni savetnik, PwC kao revizor, a EY kao poreski i berzanski savetnik.

Citi and Goldman Sachs & Co. LLC je angažovan kao savetnik za finansijska i tržišta kapitala, Cantor Fitzgerald kao savetnik za tržišta kapitala, a Morgan, Lewis & Bockius LLP kao pravni savetnik kompanije FTOC.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>