• 1
 ≫ 

Ako dobijete ovakvu poruku, ne nasedajte: "Pošta Srbije" upozorava na novu SMS prevaru

 ≫ 

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica

  • 1
Pošta Srbije Printskrin:Youtube/ SANA PRESS

Javno preduzeće "Pošta Srbije" upozorava građane da je otkrivena nova SMS prevara u kojoj se, navode, koristi ime i logotip "Pošte". Kako se navodi u saopštenju ovog javnog preduzeća, građanima se putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da uplate novac u cilju podizanja pošiljke.

- SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP "Pošta Srbije" nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih - navodi se u saopštenju "Pošta Srbije".

Ukoliko građani budu imali bilo kakvo pitanje mogu da pozovu kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700/ 100 300 i 011/ 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Pošta Srbije, sms prevara Ovako izgleda SMS poruka, Printskrin: Pošta Srbije

Kako se navodi, građanima se savetuje da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u (Sektoru informacione bezbednosti) Republike Srbije.

Video: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>