• 0
 ≫ 

Oporavak na pomolu: Gigant naručio nezapamćeni broj aviona u poslednjih 10 godina

 ≫ 

Kataloška cena za 270 letelica iznosi oko 35 milijardi dolara, ali bi američka kompanija trebalo da plati upola manji iznos

  • 0
Putnici u avionu Foto: Shutterstock

Američka avio-kompanija Junajted Erlajns objavila je nabavku 270 aviona, što je najveća kupovina aviona u istoriji kompanije i najveća narudžbina bilo kog vazdušnog prevoznika u poslednjih 10-ak godina.

Kataloška cena za 270 aviona iznosi oko 35 milijardi dolara, javlja TV stanica CNN. Ipak, avio-kompanije obično plaćaju nižu cenu od kataloške, a pogotovo sada kada još uvek nije dobro vreme za prodavce aviona, tako da će ova nabavka verovatno koštati Junajted znatno ispod polovine kataloške cene.

Prema izveštaju CNN-a, gigant će dobiti značajan popust za 200 Boingovih aviona tipa 737 MAX, koji čine glavninu porudžbine, a ostatak se odnosi na nabavku 70 aviona od Erbasa, tipa A321neo. Ova kupovina je još jedan znak da avio-kompanije smatraju kako je oporavak od pandemije sve izvesniji.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>