• 2

Prva kazna na Dorćolu zbog buke: Inspekcija zabranila emitovanje muzike kafiću

"Ovu priliku koristimo da apelujemo na sve ugostitelje da rade u skladu sa propisima", apeluju nadležni

  • 2
alkohol, kafić, klub, diskoteka, tinejdžeri

Foto: Shutterstock

 

Inspekcija za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove donela je rešenje kojim se zabranjuje upotreba muzičkih uređaja i emitovanje muzičkog programa u ugostiteljskom objektu u Ulici braće Baruh na teritoriji gradske opštine Stari grad, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Naime, nakon mnogobrojnih prijava uznemirenih građana iz ovog dela grada zbog prekomerne buke koja je emitovana iz spornog ugostiteljskog objekta, inspektor za zaštitu životne sredine ovog sekretarijata izvršio je nadzor na pomenutoj lokaciji i utvrdio prekoračenje dozvoljenih graničnih vrednosti buke propisanih Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini.

Na osnovu utvrđenih činjenica, inspektor za zaštitu životne sredine je doneo rešenje kojim se privrednom društvu sa sedištem u Ulici braće Baruh zabranjuje upotreba muzičkih uređaja i opreme, kao i emitovanje muzičkog programa uživo u ugostiteljskom objektu sa iste adrese.

Osim toga, navedeni ugostiteljski objekat će biti uvršten u vanredna kontrolna merenja buke i biće predmet pojačane noćne kontrole inspektora ovog sekretarijata.

- Ovu priliku koristimo da apelujemo na sve ugostitelje da rade u skladu sa propisima jer će svako odstupanje od zakonom propisanih pravila biti adekvatno sankcionisano od strane inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove - piše u saopštenju.

Video: Ovo je novo radno vreme za sve u Srbiji: Kafići i restorani mogu da rade do ponoći!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari