• 10

Povlači se proizvod koji svaki auto mora da ima: Opasan je, a trenutno je u našim prodavnicama

Određena je mera zabrane isporuke proizvoda na tržište, kao i povlačenje proizvoda sa tržišta

  • 10
Bezbednosno reflektujući prsluk

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije

Bezbednosno reflektujući prsluk, odevni predmet koji pokriva torzo korisnika, a koji je izrađen od materijala žuto-zelene boje, sa dve reflektujuće trake sive boje, povlači se sa našeg tržišta.

Kako je upozorio NEPRO, sistem za brzo uzbunjivanje Ministarstva trgovine redovno obaveštava potrošače o potencijalnim opasnim proizvodima i njihovom opozivu, reč je o prsluku Yongkank City Houyuan & Trade Zhejiang.

Proizvod se prodaje trenutno u prodavnicama Deleza, Merkatora i Delmaxa.  Kako je navedeno, prsluk ne zadovoljava zahteve odnosnih standarda i Pravilnika o LZO u smislu formalne neusaglašenosti po članu 26. Pravilnika o LZO i suštinske neusaglašenosti u skladu sa zahtevima standarda u parametrima performansi boja i fotometrijskih performansi refleksije.

Bezbednosno reflektujući prsluk

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije

- Laboratorijskim ispitivanjem je utvrđeno da predstavlja ozbiljan rizik za korisnike jer se prilikom korišćenja proizvoda ne obezbeđuje dovoljna vidljivost korisnika, naročito u uslovima smanjene vidljivosti što može dovesti do saobraćajnih nezgoda i ozbiljnih povreda učesnika u saobraćaju - navode u opisu.

Doneta je mera povlačenje proizvoda sa tržišta, opoziva proizvoda od krajnih korisnika i zabrana isporuke proizvoda na tržište.

Nedavno su tako povučeni proizvodi iz Ikee, reč je o kompletnom setu posuđa.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogar

    Prava vest bi išla otprilike ovako: "Povlače se prsluci... a odgovorni za odobrenje uvoza i distribuciju štetnog proizvoda će kupcima nadoknaditi štetu prouzrokovanu kupovinom i korištenjem" Ovako šou se nastavlja...

  • Istina

    Doso novi proizvodjac pa aj da mu malo napunimo budzet ima ce i za njih koji procenat....

  • Ivan

    Jel nam meso iz uvoza ispravno i zivptne namernice koje se uvoze kao otpad iz celog sveta. Truje mmo se kroz hranu i vodu a smetaju nam reflektujuci prsluci. Da nije zalosno bilo bi smesno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke