• 2
 ≫ 

Filantrop u odelu "nezgodnog čoveka": Tako ga opisuju zaposleni, a Gejts nastavlja da psuje i viče

 ≫ 

Neki radnici su, pak, rekli da je Gejts "viče na sve jednako i da cene njegovu iskrenost"

  • 2
Bill Gates, Bil Gejts

Bil Gejts / Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Četvoro radnika Majkrosofta optužilo je osnivača te kompanije, Bila Gejtsa, da je "kancelarijski nasilnik", čija je krilatica bila "to je najgluplja j***** ideja koju sam ikad čuo", a takođe tvrde da je imao seksualne odnose sa zaposlenima i novinarima.

Gejstova reputacija kao šefa koji lako plane i ne može da obuzda svoje emocije, započela je nedugo nakon što je 1975. godine pokrenuo tehnološkog giganta sa prijateljem iz detinjstva Polom Alenom.

Portparol milijardera porekao je da je Gejts maltretirao zaposlene. Amerikanac (65) se našao "pod lupom" nakon što su on i Melinda Gejts najavili razvod u maju. Osim toga, pojavile su se informacije o njegovim navodnim vanbračnim aferama i zabrinutost zbog prirode njegovog odnosa sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, koji je sredinom 2019. ubio u pritvoru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bivši izvršni direktor Majkrosofta, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je za Insajder da je sastanak sa Bilom bila samo prilika da milijarder viče na njega, pa je pokušavao to da izbegava.

Drugi izvori koji su razgovarali sa Insajderom opisali su njegovu gorepomenutu krilaticu i rekli kako je Gejts poznat po psovanju svojih zaposlenih.

Gejts bi, navodno, "pratio" zaposlene pamteći njihove registarske tablice, navodi se u izveštaju. Više puta se pominjalo da je posmatrao ko kada dolazi na parking oko poslovne zgrade, i odlazi sa njega. Neki radnici su, pak, rekli da je Gejts "viče na sve jednako i da cene njegovu iskrenost".

Ipak, priznali su da bi njegov stil upravljanja mogao da zaplaši neke radnike. Još jedan bivši izvršni direktor kazao je da Gejts ne ume da se šali niti poveže sa ljudima. Solo sastanke s Amerikancem je opisivao kao "neprijatne".

Trenutni zaposleni u kompaniji rekao je: "Što se tiče socijalnih interakcija, on je samo nezgodno ljudsko biće".

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    30. jun 2021 | 18:15

    U pogledu cisto zlo. Jos nekom ili samo meni?

  • nikolas

    1. jul 2021 | 00:02

    VEOMA JE TESKO RADITI ZA EKSCENTRICNE MULTIMILIJARDERE -I PORED VELIKE LOVE TREBA TO IZDRZATI JER POSTAJES BATLER VREMENOM !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>