• 1

mts banka obrisana iz APR-a: "Pripajanje će doneti više klijenata"

Poštanska štedionica pripojila je mts banku uz saglasnost NBS

  • 1
ISPLATA POMOC PENZIONERI

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Banka Poštanska štedionica pripojila je mts banku i od sutra će poslovati kao jedna banka, saopštila je danas NBS. Transakcija pripajanja obavljena je uz saglasnost NBS, s obzirom da je ocenjeno da su ispunjeni svi propisani uslovi, odnosno da je ovo pripajanje ekonomski opravdano i da će imati pozitivan uticaj na stanje na finansijskom tržištu u Srbiji.

Registracija ove statusne promene kod Agencije za privredne registre obavljena je danas, čime Banka Poštanska štedionica postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza mts banke, koja je obrisana iz registra privrednih društava.

Cilj sprovođenja statusne promene pripajanja jeste objedinjavanje poslova predmetnih banaka radi racionalizacije poslovanja i sinhronizacije poslovnih aktivnosti, kao i postizanja efikasnijeg procesa rada. Kako je Republika Srbija direktni i indirektni osnivač sa 100 odsto učešća u obe banke, realizacijom pripajanja Republika Srbija će ostvariti direktan uticaj u obliku efikasnije kontrole nad kapitalom banaka.

"Pripajanje će imati i pozitivne efekte u vidu povećanja broja klijenata putem ponude proizvoda i usluga obe banke kroz objedinjenu mrežu koja će pokrivati Republiku Srbiju, kao i razvoja i primene informacionih tehnologija neophodnih za razvoj novih proizvoda i usluga", navedeno je u saopštenju.

Takođe, dosadašnjim klijentima obe banke biće na raspolaganju svi proizvodi i usluge, koje su do sada nudile obe banke. Nakon pripajanja, dodaje se, Banka Poštanska štedionica će povećati svoje tržišno učešće u pružanju bankarskih usluga u Srbiji, što će pozitivno uticati na stabilnost i dalje unapređenje poslovanja ove banke.

Video: Prodata Komercijalna banka: Državna kasa teža za 400 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naprotiv

    napustam koliko sutra,jedinimi motiv mi bio besplatan pristup svakom bankomatu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke