• 1

Posle 30 godina obezbeđena sredstva za obilaznicu oko Užica: "Projekat od posebnog značaja"

Projekat obilaznice oko ovog grada proglašen je za projekat od nacionalnog značaja, važan za čitav Zlatiborski okrug

  • 1
užice obilaznica

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u radnoj poseti Užicu i opštini Čajetina obišao aktuelne radove na rekonstrukciji puteva u tom kraju i tom prilikom podsetio na važnost izgradnje buduće obilaznice oko Užica koja će značajno rasteretiti grad i celu Zapadnu Srbiju.

Momirović je prvo posetio radove na rekonstrukciji lokalnog puta Krnda-Rosići, dužine 7,6 kilometara, čija je ukupna investicije 139 miliona dinara, i apelovao na izvođače radova "Putevi AD Užice" da maksimalno ubrzaju dinamiku radova koji su počeli 21. maja ove godine.

Na sastanku sa gradonačelnicom Užica, dr Jelenom Raković Radivojević, ministar je najpre razgovarao o obilaznici oko Užica, projektu od posebnog značaja za Republiku Srbiju i za sve Užičane. On je istakao da je za realizaciju ovog projekta obilaznice oko Užica, kao i obilaznica oko Požege i Gornjeg Milanovca, resorno ministarstvo pronašlo i izdvojilo značajna sredstva i da će se izgradnjom obilaznice rešiti višegodišnji problem aerozagađenja u ovom gradu.

- Ja neću biti ministar koji će kao deo političkog sistema koji predvodi predsednik Republike Srbije izgraditi auto puteve, a da se deca u Užicu guše i da pored njih svaki dan prolazi deset do petnaest hiljada kamiona, i to pored osnovne škole ''Kralj Petar II" i "Stari Grad". Mi to nećemo tolerisati ni trpeti - rekao je Momirović.

Dodao je da su obilaznice oko Užica, kao i obilaznice oko Požege i Gornjeg Milanovca proglašene za projekte od posebnog značaja za Republiku Srbiju, te da u septembru kreću radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca i Užica, a oko Požege kreću u martu iduće godine.

Gradonačelnica Užica se zahvalila Vladi Republike Srbije i resornom ministru Momiroviću što je projekat obilaznice oko Užica proglašen za projekat od nacionalnog značaja, važan za čitav Zlatiborski okrug.

užice obilaznica

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Imamo podršku za realizaciju putnih pravaca za razvoj turizma i svih ostalih privrednih grana u našem kraju. Dolazak auto-puta nadomak Užica i nastavak auto-puta ka Kotromanu je od velikog značaja za naše privrednike, kao i kompletna realizacija aerodroma Ponikve - kazala je Raković Radivojević.

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra. Vrednost radova procenjuje se na oko 22 miliona evra, a planirani početak radova je septembar 2021. godine.

Očekivan završetak radova, kako ministar Momirović navodi, jeste godinu i po do dve godine, od septembra kada se počne sa radovima.

Video: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>