• 2

Šta tačno donosi sporazum o romingu: Od sutra u Grčkoj niže cene telefoniranja, evo koliko iznose

Memorandum o romingu donosi cene u Grčkoj od sutra niže od 50 do 99 odsto

  • 2
Žena, mobilni telefon, laptop, plaža

Foto: Shutterstock

Sniženjem cena roming tarifa u Republici Grčkoj, počev od 1. jula ove godine, postignute su značajne ekonomske olakšice za srpske građane koji će boraviti u toj zemlji u narednom periodu, bilo turistički, bilo poslovno.

- Primenom Memoranduma o razumevanju između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva za digitalnu upravu Grčke
o smanjenju međunarodnih tarifa za roming, postignut je uspeh srpske strane i izražena visoka spremnost srpskih operatora da pripreme ponude sa znatno nižim tarifama, pogotovo imajući u vidu kratki vremenski period od potpisivanja Memoranduma - rekla je Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

Ona je podsetila da je Memorandum koji je potpisan u maju ove godine podrazumeva podsticanje mobilnih operatora da zaključuju bilateralne
sporazume kojima će omogućiti niže cene roming tarifa.

- Кako bi cene u romingu u Grčkoj bile kao u nacionalnom saobraćaju očekujemo da i grčki operatori izađu sa nižim veleprodajnim tarifama za usluge koje pružaju. Međutim, zahvaljujući srpskim operatorima već sada su cene rominga za na naše građane značajano snižene, i to od 50 do 90 odsto za dolazne i odlazne pozive, od 48 do 83 odsto za poruke i čak do 99,89 odsto za prenos podataka - navela je ministarka Matić.

U nastavku je tabela prikaza aktuelnih cena roming tarifa i cena koje će biti u primeni počev od 1. jula 2021.

Video: Grčka zainteresovana da otvori granicu za građane Srbije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke