• 0

Najveća kazna za nanošenje štete milionima kupaca: Evo koliko gigant mora da plati

FINRA je rekla da je, uprkos Robinhood-ovoj misiji da "demistifikuje finansije za sve", istraga utvrdila da je startap iz nehata preneo lažne i obmanjujuće informacije

  • 0
Brokersko društvo Robinhood

Foto: Shutterstock

Robinhood-u je naloženo da plati oko 70 miliona dolara za nanošenje štete milionima kupaca. To je najveća kazna koju je samoregulator sa Volstrita ikada izrekao.

Kontroverznu aplikaciju za trgovanje u sredu je optužilo Finansijsko industrijsko regulatorno telo za "sistemske propuste u nadzoru" i povređivanje investitora davanjem lažnih ili obmanjujućih informacija.

Sankcije protiv Robinhood-a usredsređene su na velike prekide sistema koji su pogodili platformu u martu 2020. godine, kao i na postupke trgovine - u središtu tužbe porodice dvadesetogodišnjeg trgovca Robinhood-a koji je prošle godine izvršio samoubistvo.

Novčana kazna izrečena po ovom pitanju, najviša je koju je ikada naplatila FINRA (Financial Industrial Regulatory Authority), odražava obim i ozbiljnost kršenja, navodi se.

FINRA je rekla da je, uprkos Robinhood-ovoj misiji da "demistifikuje finansije za sve", istraga utvrdila da je startap iz nehata preneo lažne i obmanjujuće informacije.

Video: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>