• 1

"Pre nego odu na brčkanje, molim ministre da potroše 700 miliona evra. Od toga zavisi rast plata"

Danas je obeležen završetak radova na konstrukciji Kule Beograd

  • 1
novac, evro

Foto: Pixabay

- Sinoć smo dobili konačne rezultate za prvi kvartal 2021. Plan je bio da minus u kasi bude 190 milijardi i to je skupština odobrila. To je deficit koji je prihvatio i MMF. Naš manjak je čak tri puta manji od toga - rekao je Vučić.

Na pitanje o povećanju plata i penzija, rekao je da u poslednjem projektu "ministri nisu trošili dovoljno novca na projekte".

- Molim ministre da potroše tih 700 miliona evra, pre nego odu na kupanje i brčkanje. Kada potrošimo više para, a da to ne ugrožava naše javne finansije, time podstičemo stopu rasta - rekao je.

Kaže da ni stopa javnog duga neće ići preko 60 odsto BDP-a. "Ako nastavimo ovako, građani Srbije mogu da očekuju značajno povećanje plata i penzija", dodao je.

- Prosečna plata u Beogradu će već početkom 2022. biti preko 760/780 evra. Govorimo, naravno, o neto plati, onome što ljudi primaju. Ali, toga ne bi bilo bez rasta, posebno u građevinarstvu - naveo je.

Video: Vesić: Očekujemo duže radno vreme za ugostitelje i trgovce

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miko

    1. jul 2021 | 12:46

    Ja se nudim odma nek potroše jedan milion na mene sta je to za državu, a ja cu posle isto da trošim i svi ćemo da budemo zadovoljni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>